Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Účinnost posilovače řízení / C5 III
jumep
19.11.2011 13:11 - Re: Účinnost posilovače řízení / C5 III
Moder?tor
Roozena napsal(a):
WTF!!!... A totok mě tedy fakt sejří... dobrá - jaxem koukal na sestavu psilovače - je tam samostatný el. motor a pochopitelně pumpa. Motor je spínaný by BSI vždy, když je třeba zásahu posilovače - tedy informace o natočení volantu. dále je v CANu k dispozici info o rychlosti, kterou budu stejně potřebovat samostatně pro chystanou předělávku audia. Uvažuji takto (a nesmějte se mi... ) : zhruba od rychlosti 30Km/hod není posilovač potřeba prakticky vůbec. Od této rychlosti dolu je závislost na účiku patrně logaritmická, ale stačil by i lineární průběh. Počítám, že motror posilovače je SS a tudíž se bude dát řídit jeho výkon (otáčky) pomocí PWM, což je de-facto jedna 555 (nebo naprogramovaný PIC) a výkonový MOSFET. Dle úrovně signálu o rychlosti by potm PIC řídil střídu PWM výstupu pro napájení motoru. Bylo by třeba patrně počítat ještě s nelinearitou účinnosti serva na otáčkách, ale to už by byla otázka odladění programu pro PIC. Suma Sumárum - součástky cca za 200Kč, zbytek práce a programování (který spíš tuším, než umím)
Ptám se tedy - je to blbej nápad, nebo dobrej, nebo jakej... a dále - zadali-li a případně jakou formo monitoruje chod posilovače BSI ) očekávám problémy tohoto druhu, páč předpokládám, že změna charakteru odběru motoru či jeho úplné zsatavení při vyšší rychlosti nezůstane bez odezvy.
Díky za postřehy.
A věru vězte, že mě to podělaný řízení sere do tý míry, že je i reálný, že by se to mohlo podařit takto pořešit...


motor posilovaca ide stale, skus ho odpojit a previezt sa ...
ked je tam variabilny posilovac, ten ma ventil riadeni, ktory ovlada silu ucinnosti, skor si myslim zeby bolo lahsie ist tou cestou

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator