| |  |
21.04.2016 19:17 -
Re: interval výměny oleje v manuální převodovce
|
2944129
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|

|
Priatelia, prosím vás, mám prevodovnu ML6C na jednotkovej C5 s 2,2 HDI, keď mi pred pol rokom robil mechanik loisko poloosy, vypustil pri tom samozrejme olej. Predpokladám, e nemeral kožko ho vypustil a podža jedného zdroja tam nalial 1,8 litra. Teraz ako tu pozerám do tejto diskusie, tak tam má by a 2,9 keďe nemám kontrolný otvor, chcem sa spýta, či sa pri vypustení oleja vyleje úplne vetko a ja tam môem s kžudom nalia 2,9 litra, alebo tam ostane nejaké mnostvo, take by som tam mal nalia menej oleja?
Priatelia, prosím vás, mám prevodovnu ML6C na jednotkovej C5 s 2,2 HDI, keď mi pred pol rokom robil mechanik loisko poloosy, vypustil pri tom samozrejme olej. Predpokladám, e nemeral kožko ho vypustil a podža jedného zdroja tam nalial 1,8 litra. Teraz ako tu pozerám do tejto diskusie, tak tam má by a 2,9 :-o keďe nemám kontrolný otvor, chcem sa spýta, či sa pri vypustení oleja vyleje úplne vetko a ja tam môem s kžudom nalia 2,9 litra, alebo tam ostane nejaké mnostvo, take by som tam mal nalia menej oleja?
|
|
21.04.2016 20:55 -
|
2944175
|
|
jumep
|
|

|
su 2 druhy tej prevodovky, s rebrami a bez rebier
jedna ma 2l a druha 3l
su 2 druhy tej prevodovky, s rebrami a bez rebier
jedna ma 2l a druha 3l
|
|
21.04.2016 20:56 -
|
2944176
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 814 |
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166655-manualni-prevodovka-c5/8/#.VxkhOvDajqA
|
|
21.04.2016 21:29 -
|
2944209
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|

|
Zdravím, také se chystám vyměnit náplň v převodovce. Tuím, e po vyputění poznám, jestli tam mám vrátit 1,9l nebo 2.6l, ale stejně... mohli byste se mi někdo prosím podívat do placeného přístupu, kolik by to mělo být pro můj VIN VF7RERHRH76643002 ? Mockrát děkuji 
Podle toho dokumentu v příloze by to asi mělo být 2,6l (pokud mám skříň bez eber), snad
Zdravím, také se chystám vyměnit náplň v převodovce. Tuím, e po vyputění poznám, jestli tam mám vrátit 1,9l nebo 2.6l, ale stejně... mohli byste se mi někdo prosím podívat do placeného přístupu, kolik by to mělo být pro můj VIN VF7RERHRH76643002 ? Mockrát děkuji ;-)
Podle toho dokumentu v příloze by to asi mělo být 2,6l (pokud mám skříň bez eber), snad :-)
Přílohy: Převodovka ML6C - vyputění + naplnění.pdf ( 133968b ) - |
|
22.04.2016 15:55 -
|
2944582
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|

|
No, pozeral som pod kapotu, ale cez vetky dekle a ďalie zariadenia prevodovku nieje ani poriadne vidie, tak teraz neviem ktorú verziu prevodovky mám. Momentálne som v preči, tak nemám monos auto detailnejie skúma. Ale keďe sa chystám na pár dní domov, i zavolal som do náho Citroenu v Trenčíne a poprosil ich o radu, či by mi odža VIN-ka vedeli poveda, kožko tam toho oleja má by, aby som sa potom podža toho vedel zariadi. "Ochotný" pán zo servisu mi začal mle sračky o tom, e keď má auto 320 000 km, tak to u bude prevodovka v háji, a e č som menil aj hydraulický olej, lebo prevodovka má posilovač na prehadzovanie kvaltov... Čumel som ako puk a nechápavo sa pýtal e o čom to ten človek točí?!? O nejaký týdeň si tam mám prís prevzia novú C5-ku a úprimne povedané, ak to mám da servisova takémuto odborníkovi, tak mám váne obavy...
No, pozeral som pod kapotu, ale cez vetky dekle a ďalie zariadenia prevodovku nieje ani poriadne vidie, tak teraz neviem ktorú verziu prevodovky mám. Momentálne som v preči, tak nemám monos auto detailnejie skúma. Ale keďe sa chystám na pár dní domov, i zavolal som do náho Citroenu v Trenčíne a poprosil ich o radu, či by mi odža VIN-ka vedeli poveda, kožko tam toho oleja má by, aby som sa potom podža toho vedel zariadi. "Ochotný" pán zo servisu mi začal mle sračky o tom, e keď má auto 320 000 km, tak to u bude prevodovka v háji, a e č som menil aj hydraulický olej, lebo prevodovka má posilovač na prehadzovanie kvaltov... :-o :-o :-o Čumel som ako puk a nechápavo sa pýtal e o čom to ten človek točí?!? O nejaký týdeň si tam mám prís prevzia novú C5-ku a úprimne povedané, ak to mám da servisova takémuto odborníkovi, tak mám váne obavy... :nevim
|
|
24.04.2016 08:37 -
|
2945035
|
|
oldtety
|
Město: Velké Bílovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 18 |
|

|
Moná by bylo dobré dát sem fotku alespoň jednoho typu, kvůli porovnání rozdílu.
Moná by bylo dobré dát sem fotku alespoň jednoho typu, kvůli porovnání rozdílu.
|
|
24.04.2016 11:34 -
|
2945086
|
|
jumep
|
|

|
je treba pozret zospodku
resp. konkretne tu je cely popis o zmene
je treba pozret zospodku
resp. konkretne tu je cely popis o zmene
Přílohy: b2ckux3d.jpg ( 49646b ) - b2ckux4d.jpg ( 50155b ) - C5 II - B2CT15K1 - Vývojová změna _ Skříň převodovky (ML6C).pdf ( 113668b ) - |
|
24.04.2016 12:41 -
|
2945120
|
|
oldtety
|
Město: Velké Bílovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 18 |
|

|
Jo, konečně mám v těch ebrech jasno 
A nedá se změřit hladina oleje třeba přes čidlo zpátečky měrkou na olej?
Jo, konečně mám v těch ebrech jasno :palec
A nedá se změřit hladina oleje třeba přes čidlo zpátečky měrkou na olej?
|
|
24.04.2016 20:29 -
|
2945310
|
|
jumep
|
|

|
nie, jedine co mozes je vypustit a naliat nove
a vzdy by mala platit zasada ze co vypustis sa nenalieva s5
a neviem si ani predstavit ako to chces merat cez cidlo spiatocky, skor uz cez ten odvzdusnovak, ale kazdopadne ta prevodovka ma v sebe mechanizmi a cez tie tam nic nestrcis
niekedy nechapem ako vas mozu napadat take veci, troska si skus vzdy predstavit co tam je pod tym ...
nie, jedine co mozes je vypustit a naliat nove
a vzdy by mala platit zasada ze co vypustis sa nenalieva s5
a neviem si ani predstavit ako to chces merat cez cidlo spiatocky, skor uz cez ten odvzdusnovak, ale kazdopadne ta prevodovka ma v sebe mechanizmi a cez tie tam nic nestrcis
niekedy nechapem ako vas mozu napadat take veci, troska si skus vzdy predstavit co tam je pod tym ...
|
|
24.04.2016 20:40 -
|
2945322
|
|
Miklásek
|
|

|
Super, dík za osvetu. Take podža vetkého mi tam nejaký ten liter oleja chýba z tej tabužky teda vyplýva, e ak aj vypustím olej, cca dva deci v prevodovke zostanú? a dolia teda mám 2,6 litra oleja a 2,8 litra sa nalieva len v prípade, e je prevodovka úplne suchá napríklad po generálke?
Super, dík za osvetu. :palec Take podža vetkého mi tam nejaký ten liter oleja chýba :( z tej tabužky teda vyplýva, e ak aj vypustím olej, cca dva deci v prevodovke zostanú? a dolia teda mám 2,6 litra oleja a 2,8 litra sa nalieva len v prípade, e je prevodovka úplne suchá napríklad po generálke?
|
|
24.04.2016 20:48 -
|
2945323
|
|
jumep
|
|

|
ked ju napr. mas vonku z auta a poprevracas ju ze to ma sancu postekat a vypustis ju, potom tam daj celu napln (jasne je ze ked ju otvoris tak je sucha a vtedy tiez cela napln)
inak tam daj toho 2.6 litra (deco hore dole)
ked ju napr. mas vonku z auta a poprevracas ju ze to ma sancu postekat a vypustis ju, potom tam daj celu napln (jasne je ze ked ju otvoris tak je sucha a vtedy tiez cela napln)
inak tam daj toho 2.6 litra (deco hore dole)
|
|
24.04.2016 20:51 -
|
2945328
|
|
Miklásek
|
|

|
Ďakujem
Ďakujem :palec
|
|
28.02.2020 14:30 -
|
3261449
|
|
namaste40
|
Město: Hodonín, Auto: Citroën Xantia II 1.8i X,SX Kat. (74kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Je lepí to dělat na vyích nájezdech, pokud to chce dělat sám, případně si pronajmout zvedák, takhle to bude lepí. Myslím, e tady - .link. byly nějaké návody.
Je lepí to dělat na vyích nájezdech, pokud to chce dělat sám, případně si pronajmout zvedák, takhle to bude lepí. Myslím, e tady - https://www.euromotors.cz/zajimavosti/ byly nějaké návody.
|
|
19.03.2020 15:58 -
|
3263522
|
|
Bagrista
|
Město: Detmarovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
 Intervaly jsou podle manualu u ruznych aut ruzne, ale klasika, ktere se drzim je prevodovy olej, co 60000km,me auta s tim nemela problem,vymena motorove oleje co 15000 max co 20000max i kdyz u C5III je nastaveny interval pro vymenu MO+filtr-30000-to je opravdu dost(olej ztraci starim sve mazaci vlastnosti)Nikoho nenutim se Tim drzet,ale kazdy,kdo ma sveh ctyrkoleho milacka rad,mu dopreje casteji nove oleje.Stastnou cestu Vsem a hlavne at Vase auto nemusi travit hodne casu po dilnach a servisech.Me posledni auto najezdilo 374700km,koupil jsem ho pri 164 000km,slouzilo dlouho a dobre
:-)))):-))))Intervaly jsou podle manualu u ruznych aut ruzne, ale klasika, ktere se drzim je prevodovy olej, co 60000km,me auta s tim nemela problem,vymena motorove oleje co 15000 max co 20000max i kdyz u C5III je nastaveny interval pro vymenu MO+filtr-30000-to je opravdu dost(olej ztraci starim sve mazaci vlastnosti)Nikoho nenutim se Tim drzet,ale kazdy,kdo ma sveh ctyrkoleho milacka rad,mu dopreje casteji nove oleje.Stastnou cestu Vsem a hlavne at Vase auto nemusi travit hodne casu po dilnach a servisech.Me posledni auto najezdilo 374700km,koupil jsem ho pri 164 000km,slouzilo dlouho a dobre:palec
|
|
Včera 21:02 -
Ako vybra celé uloenie vzduchového filtra
|
3394954
|
|
maba57
|
Město: Preov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Poprosím o radu.
Chcem vymeni olej v manualnej prevodovke ML6C s rebrami. Pre naliatie oleja cez odvzduňovací otvor som uvolnil vzduchové hadice, uvolnil celý driak filtra, ale nemôem ho vytiahnu celkom von, lebo k zadnej strane driaka je cez príchytku prichytený kábel snímača prietoku vzduchu (červená ípka). Je tam ete jedna príchytka (ltá ípka hrubia) , ktorá asi bola pôvodne uchytená v mieste kde je tenia ltá ípka. Ako uvolni tu príchytku čo ete drí? Nechcel som to surovo pači, vylomi.
Tak som to zbabelo vzdal.
Foto je smerom od kabíny dopredu na zadnú stranu driaka vzd.filtra.
Ďakujem.
Poprosím o radu.
Chcem vymeni olej v manualnej prevodovke ML6C s rebrami. Pre naliatie oleja cez odvzduňovací otvor som uvolnil vzduchové hadice, uvolnil celý driak filtra, ale nemôem ho vytiahnu celkom von, lebo k zadnej strane driaka je cez príchytku prichytený kábel snímača prietoku vzduchu (červená ípka). Je tam ete jedna príchytka (ltá ípka hrubia) , ktorá asi bola pôvodne uchytená v mieste kde je tenia ltá ípka. Ako uvolni tu príchytku čo ete drí? Nechcel som to surovo pači, vylomi.
Tak som to zbabelo vzdal.:-(
Foto je smerom od kabíny dopredu na zadnú stranu driaka vzd.filtra.
Ďakujem.
Přílohy: uloenie_vzd.filtra.jpg ( 2850644b ) - |
|
| |
|
|