| | |
11.04.2010 00:33 -
kontrolka funkce systému redukce emisí
|
2341465
|
|
verunka
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
ahojky vsichni mám na vas prosbu, dneska jsme s manzelem koupili C5 z bazaru, vse bylo ok,ale kdyz jsme se jeli vecer projet tak najednou motor vyplivnul za jizdy a rozsvitila se kontroka funkce systemu redukce emisi,zkouseli jsme nastartovat a nejdriv to neslo ae pak se to zas chytlo,ale kolisaly otacky, nevite nekdo co s tim??ci to bylo tim ze jsme meli skoro prazdnou nadrz??
ahojky vsichni mám na vas prosbu, dneska jsme s manzelem koupili C5 z bazaru, vse bylo ok,ale kdyz jsme se jeli vecer projet tak najednou motor vyplivnul za jizdy a rozsvitila se kontroka funkce systemu redukce emisi,zkouseli jsme nastartovat a nejdriv to neslo ae pak se to zas chytlo,ale kolisaly otacky, nevite nekdo co s tim??ci to bylo tim ze jsme meli skoro prazdnou nadrz??
:nevim:nevim:nevim
|
|
11.04.2010 01:39 -
Re: kontrolka funkce systému redukce emisí
|
2341469
|
|
Muff
|
|
|
Zdravím, nejdřív dolij naftu a zkus to projet. Při zhasnutí motoru z důvodu nedostatku paliva se kontrolka emisí rozsvěcí, take pokud to byl tento případ, mělo by auto po natankování jezdit bez problémů dál.
Zdravím, nejdřív dolij naftu a zkus to projet. Při zhasnutí motoru z důvodu nedostatku paliva se kontrolka emisí rozsvěcí, take pokud to byl tento případ, mělo by auto po natankování jezdit bez problémů dál.
|
|
11.04.2010 09:57 -
|
2341474
|
|
tief
|
|
|
Co je to kontrolka emisi ? Ak mate na mysli kontrolku chyby motora a napis SERVICE tak to mozu byt tisice veci ... myslim ze keby tam bolo malo nafty vobec to nenastartuje. Skontrolujte vsetky hadice a trubky ci nieco nevypadlo a inak auto musi na diagnostiku - bez toho to nepujde ...
Co je to kontrolka emisi ? :-O Ak mate na mysli kontrolku chyby motora a napis SERVICE tak to mozu byt tisice veci ... myslim ze keby tam bolo malo nafty vobec to nenastartuje. Skontrolujte vsetky hadice a trubky ci nieco nevypadlo a inak auto musi na diagnostiku - bez toho to nepujde ...
|
|
11.04.2010 11:53 -
|
2341480
|
|
jumep
|
|
|
kontolka fungce systemu redukce emisi - si ja prekladam ako "ANTIPOLLUTION FAULT", pripadne ako svietiacu kontrolku motora na pristrojovke.
O tomto sa tu pisalo uz nespocetne krat. Spojitost s malo nafty - neviem, nemam dojem zeby tam nejaka bola, to chce diagnostiku a zistit pricinu - bez diagnostiky dnes auto ojazdene ani nekupovat.
kontolka fungce systemu redukce emisi - si ja prekladam ako "ANTIPOLLUTION FAULT", pripadne ako svietiacu kontrolku motora na pristrojovke.
O tomto sa tu pisalo uz nespocetne krat. Spojitost s malo nafty - neviem, nemam dojem zeby tam nejaka bola, to chce diagnostiku a zistit pricinu - bez diagnostiky dnes auto ojazdene ani nekupovat.
|
|
11.04.2010 12:26 -
|
2341483
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj, resil jsem minuly tyden podobny problem, akorat mi nevypl motor. Vymenil jsem olej, olejovej a vzduchovej filtr a kontrolky pozhasinali, zaroven se podstatne zvysil vykon
Ahoj, resil jsem minuly tyden podobny problem, akorat mi nevypl motor. Vymenil jsem olej, olejovej a vzduchovej filtr a kontrolky pozhasinali, zaroven se podstatne zvysil vykon ;-)
|
|
11.04.2010 12:51 -
|
2341486
|
|
JirkaŘ
|
|
|
verunka: Tak mě napadá... auto jste včera koupili v bazaru a jetě ten samý den se Vám projevila závada na motoru, kdy zhasl za jízdy ? To není moc dobré, jak tady u ostatní píou. Pokud Vám to pak píe tu hláku, kterou my ostatní známe v angličtině jako "ANTIPOLLUTION FAULT" (protoe nemáme četinu v palubním PC) , Oranově (lutě) svítí kontrolka motoru na palubovce před volantem a svítí červeně nápis SERVICE... tak auto v pořádku není a je třeba jej "napíchnout" na Diagnostiku . (To u tu psali i ostatní)
Já k tomu dodám... neuvaujete auto vrátit bazaru a odstoupit od smlouvy ? Auto nejezdí, vykazuje vadu, kterou v bazaru ten samý den nemělo, ...takhle bych se asi snail věc řeit. Počítal bych s tím ale, e se bazarista bude zdráhat vzít vůz zpět. Kdoví jak dlouho ho tam měl. Můete se ale pokusit s ním řeit opravu vozu... měl by za něj ručit, kdy Vám ho prodával. A nebo vrátit část peněz (na opravu vozu), a nebo vůz sám nechat na náklady bazaru opravit (to u tady taky někdo měl zkuenost).
verunka: Tak mě napadá... auto jste včera koupili v bazaru a jetě ten samý den se Vám projevila závada na motoru, kdy zhasl za jízdy ? To není moc dobré, jak tady u ostatní píou. Pokud Vám to pak píe tu hláku, kterou my ostatní známe v angličtině jako "ANTIPOLLUTION FAULT" (protoe nemáme četinu v palubním PC) , Oranově (lutě) svítí kontrolka motoru na palubovce před volantem a svítí červeně nápis SERVICE... tak auto v pořádku není a je třeba jej "napíchnout" na Diagnostiku . (To u tu psali i ostatní)
Já k tomu dodám... neuvaujete auto vrátit bazaru a odstoupit od smlouvy ? Auto nejezdí, vykazuje vadu, kterou v bazaru ten samý den nemělo, ...takhle bych se asi snail věc řeit. Počítal bych s tím ale, e se bazarista bude zdráhat vzít vůz zpět. Kdoví jak dlouho ho tam měl. Můete se ale pokusit s ním řeit opravu vozu... měl by za něj ručit, kdy Vám ho prodával. A nebo vrátit část peněz (na opravu vozu), a nebo vůz sám nechat na náklady bazaru opravit (to u tady taky někdo měl zkuenost).
|
|
11.04.2010 12:58 -
|
2341487
|
|
indigos
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|
|
U mě to bylo vysokotlaké čerpadlo.
U mě to bylo vysokotlaké čerpadlo.
|
|
11.04.2010 15:54 -
|
2341495
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Řeil bych to asi jak Jirka říká.
Řeil bych to asi jak Jirka říká. ;-)
|
|
12.04.2010 22:36 -
|
2341618
|
|
verunka
|
|
|
no tak to nakonec dopadlo asi takhle...Auto jsme kupovali vAAA na Kladne a dnes jsme si sli proverit do citroenu jak je o s najetymi kilomery...na tachometru bylo najeto cca. 90000km a v citroenu jsem se dozvedela, ze 5.5.2008 bylo na aute 143000km pri posledni garancce, tak jsme dnes sli podat reklamaci a chceme auto vymenit za jine a zitra se to ma doresit tak uvidime jak to dopadne....buh vi co je na aute jeste za tajnosti.... ( jinak problem co jsme meli s kontrolkou se vyresil....auto sice jezdilo krasne a je to vazne komfort, jen pokud zjistite ze mate tachometr stoceny mozna az o 100000km,tak to si za tu cenu radeji koupim jine auto a dopredu si proverim kolik to ma najeto aspon priblizne.Skoda ze to dopadlo takhle Jinak dekuji moc za rady, jste moc moc hodni
no tak to nakonec dopadlo asi takhle...Auto jsme kupovali vAAA na Kladne a dnes jsme si sli proverit do citroenu jak je o s najetymi kilomery...na tachometru bylo najeto cca. 90000km a v citroenu jsem se dozvedela, ze 5.5.2008 bylo na aute 143000km pri posledni garancce, tak jsme dnes sli podat reklamaci a chceme auto vymenit za jine a zitra se to ma doresit tak uvidime jak to dopadne....buh vi co je na aute jeste za tajnosti.... :-(( jinak problem co jsme meli s kontrolkou se vyresil....auto sice jezdilo krasne a je to vazne komfort, jen pokud zjistite ze mate tachometr stoceny mozna az o 100000km,tak to si za tu cenu radeji koupim jine auto a dopredu si proverim kolik to ma najeto aspon priblizne.Skoda ze to dopadlo takhle :-( Jinak dekuji moc za rady, jste moc moc hodni
|
|
12.04.2010 22:38 -
|
2341619
|
|
jumep
|
|
|
dnes sa nekupuje auto bez diagnostiky
a bohuzia 95% aut je stocenych a to od 50t do nekonecna
dnes sa nekupuje auto bez diagnostiky
a bohuzia 95% aut je stocenych a to od 50t do nekonecna
|
|
12.04.2010 22:38 -
|
2341620
|
|
Jeffrey
|
|
|
Kupuj jedině s diagnostikou po ruce
Kupuj jedině s diagnostikou po ruce;-)
|
|
12.04.2010 23:09 -
|
2341621
|
|
verunka
|
|
|
no jedeme zítra s naim hodně dobrým mechanikem a uvidíme jak to dopadne,tak dám vědět drte palečky
no jedeme zítra s naim hodně dobrým mechanikem a uvidíme jak to dopadne,tak dám vědět :-) drte palečky
|
|
12.04.2010 23:21 -
|
2341622
|
|
jruze
|
|
|
No AAA zrovna moc nevystraí mají dobré právníky a hlavně spoustu času a peněz.Můe s nimi komunikovat přes zdruení SOVA,ale to jedná v podstatě také s nimi.Jinak jejich základní odpověď je E NEUVÁDĚJÍ POČET UJETÝCH KM,ALE STAV TACHOMETRU.Nedá se prokázat e oni znali skutečný stav km - take po právní stránce smůla.No lze s nimi docílit slevu odhadem tak 20000,-(pokud jsou ochotni auto vymněnit tak pozor na smlouvu o vrácení vozu-aby v ní nebylo nějakým způsobem poznamenáno e oprava jde na tvůj vrub.Jinak tě zřejmně upozorní e pokud se snimi chce soudit tak to můe trvat klidně rok a víc a do té doby nebude mít ani auto ani peníze.Já jsem snimi jednal v tomto směru odhadem dva měsíce(nechtěl jsem auto vrátit-vymněnit,ale sníit cenu-vrátit část ceny) U mně byla cena o 50-70 tisíc mení ne cena ostatních i v horí výbavě a 20t jsem z nich dostal.Tak poto záleí kam se dostanete ? pokud se dostanete na cenu odpovídající najetých km tak???
No AAA zrovna moc nevystraí mají dobré právníky a hlavně spoustu času a peněz.Můe s nimi komunikovat přes zdruení SOVA,ale to jedná v podstatě také s nimi.Jinak jejich základní odpověď je E NEUVÁDĚJÍ POČET UJETÝCH KM,ALE STAV TACHOMETRU.Nedá se prokázat e oni znali skutečný stav km - take po právní stránce smůla.No lze s nimi docílit slevu odhadem tak 20000,-(pokud jsou ochotni auto vymněnit tak pozor na smlouvu o vrácení vozu-aby v ní nebylo nějakým způsobem poznamenáno e oprava jde na tvůj vrub.Jinak tě zřejmně upozorní e pokud se snimi chce soudit tak to můe trvat klidně rok a víc a do té doby nebude mít ani auto ani peníze.Já jsem snimi jednal v tomto směru odhadem dva měsíce(nechtěl jsem auto vrátit-vymněnit,ale sníit cenu-vrátit část ceny) U mně byla cena o 50-70 tisíc mení ne cena ostatních i v horí výbavě a 20t jsem z nich dostal.Tak poto záleí kam se dostanete ? pokud se dostanete na cenu odpovídající najetých km tak???
|
|
14.04.2010 06:54 -
|
2342023
|
|
JirkaŘ
|
|
|
verunka: Docela by mě zajímalo, jak jsi dopadla... tenhle autobazar dává "záruku" na počet ujetých kilometrů, na skutečný stav . Podle tohoto odkazu .link. by jsi se jako podvedený zákazník mohla snad úspěně domoci nápravy.
verunka: Docela by mě zajímalo, jak jsi dopadla... tenhle autobazar dává "záruku" na počet ujetých kilometrů, na skutečný stav . Podle tohoto odkazu http://www.aaaauto.cz/cz/text.html?id=487#utm_source=advantage-sauto&utm_medium=advantage-sauto-ilayert&utm_campaign=advantage-media by jsi se jako podvedený zákazník mohla snad úspěně domoci nápravy.
|
|
14.04.2010 12:21 -
|
2342051
|
|
jruze
|
|
|
To jsou jen řečičky k nalákání kupců.Skutečnost je trochu jiná. A co se týče vrácení vozu tak si dobře prostudovat co podepíe při vracení . Buď chtějí vrátit auto ve stavu při prodeji( samozřejmě při prodeji bylo auto zcela v pořádku viz jejich protokol a nebo by mohlo někde,,v koutku" předávacího protokolu při vracení něco o tom e vzniklé závady po dobu uívání kupujícím budou uhrazeny kupujícím)můe to být přímo v kupní smlouvě.No a oni potom auto opraví a polou ti fakturu a protoe jsi to podepsal tak
To jsou jen řečičky k nalákání kupců.Skutečnost je trochu jiná. A co se týče vrácení vozu tak si dobře prostudovat co podepíe při vracení . Buď chtějí vrátit auto ve stavu při prodeji( samozřejmě při prodeji bylo auto zcela v pořádku viz jejich protokol a nebo by mohlo někde,,v koutku" předávacího protokolu při vracení něco o tom e vzniklé závady po dobu uívání kupujícím budou uhrazeny kupujícím)můe to být přímo v kupní smlouvě.No a oni potom auto opraví a polou ti fakturu a protoe jsi to podepsal tak :-((((
|
|
| |
|
|