Dneska jsme se trochu nudili a vyzkoušeli jsme, co dělá hydraulické auto na testu tlumičů, neboť se to normálně na hydrouších nedělá
Ještě hodláme vyzkoušet, jak se to změní, když dáme C5 do režimu sport. A pak ještě terénní polohu )
Zde předkládám výsledky Dle našeho testu tlumičů, mám tlumiče v háji a je s tíma utem nebezpečné jezdit )
Dneska jsme se trochu nudili a vyzkoušeli jsme, co dělá hydraulické auto na testu tlumičů, neboť se to normálně na hydrouších nedělá :-)
Ještě hodláme vyzkoušet, jak se to změní, když dáme C5 do režimu sport. A pak ještě terénní polohu :-)))
Zde předkládám výsledky :-D Dle našeho testu tlumičů, mám tlumiče v háji a je s tíma utem nebezpečné jezdit :-)))
Jinak samozřejmě při velkých rázech se pětka krásně houpala, z focuse, co tam byl předtím málem upadl vejfuk )
Jinak samozřejmě při velkých rázech se pětka krásně houpala, z focuse, co tam byl předtím málem upadl vejfuk :-)))
S takovými tlumiči by jsi měla kola jako mnohohrany, ale kulatý určitě ne .
Tenhle test až budou dělat "umělci" na STK, tak pěkně děkuju. Nejsem si jistý, že to vědí ...
S takovými tlumiči by jsi měla kola jako mnohohrany, ale kulatý určitě ne :-).
Tenhle test až budou dělat "umělci" na STK, tak pěkně děkuju. Nejsem si jistý, že to vědí ...:-)
zajímavej nápad, jinak jak by se mělo auto chovat, pokud by byly tlumiče O.K.?
Být daleko tužší, ty výchylky na grafu zleva doprava by měly zůstat v zeleném pásmu uprostřed - ale holt to nepočítá s progresivní charakteristikou pérování.
Být daleko tužší, ty výchylky na grafu zleva doprava by měly zůstat v zeleném pásmu uprostřed - ale holt to nepočítá s progresivní charakteristikou pérování.
No všichni jsou přesvědčeni že vozy na hydraulice nemají tlumiče a ono to je tak že tlumič je součástí koule (nevím jak C5ková koule,ale u starých tam byly vyražené čísla - nafotím a vložím)Takže z pohledu testů jsme na tom tak že nelze testovat co není
No všichni jsou přesvědčeni že vozy na hydraulice nemají tlumiče;-) a ono to je tak že tlumič je součástí koule (nevím jak C5ková koule,ale u starých tam byly vyražené čísla - nafotím a vložím)Takže z pohledu testů jsme na tom tak že nelze testovat co není :-))))
ale zas předpokládám, že v zeleném je to dobře Být daleko tužší, ty výchylky na grafu zleva doprava by měly zůstat v zeleném pásmu uprostřed - ale holt to nepočítá s progresivní charakteristikou pérování.
ale zas předpokládám, že v zeleném je to dobře :-)
Teda Darjo, to bych nevěřil kdybys tady nedala ta videa ! Fakt jsem většinou viděl na stolici jiná auta "skákat" jak stepní kozy. Opravdu klobouk dolů před způsobem jakým naše Citroëny tlumí vibrace a nerovnosti !
Teda Darjo, to bych nevěřil kdybys tady nedala ta videa ! :palec Fakt jsem většinou viděl na stolici jiná auta "skákat" jak stepní kozy. Opravdu klobouk dolů před způsobem jakým naše Citroëny tlumí vibrace a nerovnosti ! :-)
Správnej tlumič je v zeleném poli, náš šílenej skener v práci vytáhnul jen obrázky a né i popis k tomu
Ještě zkusíme, jak se to bude chovat na sportu, tam je to tvrdší a ty prohupy by neměly být takové
Je mi jasné, že o stavu hydraulického podvozku to řekne kulový, ale všichni na dílně byli zvědaví, jak se to bude chovat A proč to nezkusit
Správnej tlumič je v zeleném poli, náš šílenej skener v práci vytáhnul jen obrázky a né i popis k tomu :-)
Ještě zkusíme, jak se to bude chovat na sportu, tam je to tvrdší a ty prohupy by neměly být takové :-)
Je mi jasné, že o stavu hydraulického podvozku to řekne kulový, ale všichni na dílně byli zvědaví, jak se to bude chovat :-) A proč to nezkusit :-D
spíš dejte videjko auta s normálníma novejma tlumičema na stolici (tý testovací), a pak pětku v měkkým a sport módu. to jako porovnání bude lepší
spíš dejte videjko auta s normálníma novejma tlumičema na stolici (tý testovací), a pak pětku v měkkým a sport módu. to jako porovnání bude lepší
Správnej tlumič je v zeleném poli, náš šílenej skener v práci vytáhnul jen obrázky a né i popis k tomu
Ještě zkusíme, jak se to bude chovat na sportu, tam je to tvrdší a ty prohupy by neměly být takové
Je mi jasné, že o stavu hydraulického podvozku to řekne kulový, ale všichni na dílně byli zvědaví, jak se to bude chovat A proč to nezkusit
Třeba je to potřeba hodnotit opačně:
- dostává se do červeného - je to krásně měkké, hydraulický podvozek je OK.
- zůstane v zeleném - je to moc tvrdé, koule jsou na odchodu nebo už KO.
Třeba je to potřeba hodnotit opačně:
- dostává se do červeného - je to krásně měkké, hydraulický podvozek je OK.
- zůstane v zeleném - je to moc tvrdé, koule jsou na odchodu nebo už KO.
:-d:-d
Mě osobně by nejvíc zajímal rozdíl C5 III s koulema a bez....
Tak tu nemám a nikdy mít nebudu
Spíš by to chtělo test s nějakým otřesovým čidlem či seismometrem na sedačce Jaké vibrace člověk pociťuje s různým odpružením Lidské vnímání je totiž subjektivní
Tak tu nemám a nikdy mít nebudu :-D
Spíš by to chtělo test s nějakým otřesovým čidlem či seismometrem na sedačce :-)) Jaké vibrace člověk pociťuje s různým odpružením :-) Lidské vnímání je totiž subjektivní :-)