Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: AUX,MP3,USB/SD,Bluetooth,A/V adaptéry/rozhraní apod.
myneur
07.07.2009 20:33 - Re: AUX,MP3,USB/SD,Bluetooth,A/V adaptéry/rozhraní apod.
U??vate?
Chci se podělit o zkušenosti s namontoaným USB BOXem do C5 II Break z 2005 s rádiem RD4 a malym grafickym displejem (C).

Stručně: je to asi nejlepší, co jde do C5 domontovat, ale má to značná omezení, je to dost přes koleno, a na starších C5 (krom nejnovější III) to je v něčem ještě kostrbatější. Dokonce i na C5 III je to přes koleno...

Navíc proti konkurentu XCarlink to umí:
- číst iPod i Flash (jen mp3 bez DRM) + linkovej vstup
- prolézat menu iPodu (kromě Compilationsjinak to zobrazuje zhruba to, co je v menu) a adresářovou strukturu FlashDisku na internim displeji
- na požádání zobrazit id3 tagy přehrávané skladby (i když kostrbatě)
- rádio funguje tak jako předtím, ztlumí hudbu při aktivaci PDC etc.

Features:
- nelze brousit hudbu v iPodu - iterface je deaktivován - ale jde iPod vyndat, nalovit skladbu, a zase zandat a pokračuje přehrávání toho naposledy vybraného
- do menu se leze jenom stisknutím tlačítka 1. Tlačítko 2 zobrazí název skladby a interpreta

Nevýhody:
- implicitně to nezobrazuje název přehrávané skladby, ale jenom Track 1/99
- displej zobrazuje jenom prvních 8 znaků každé položky - při jejím výběru začne scrollovat celý text, ale odporně to u toho bliká (u C5 III už ne)
- z USB to umí přehrávat jenom mp3 bez DRM, žádný modernější mp4 nebo ještě navíc něco lepšího. iPod ale přehrává všechno, co umí, takže i mp4 i hudbu s DRM.
- podle manuálu to nepodporuje nabíjení iPodu Nano 3. a vyšší generace (ještě jsem to neověřoval, já mám 2. a ten nabíjí a funguje OK).
- v menu to umí listovat jenom po 99 položkách, ale když se dojede na konec, pokračuje to dalšími položkami, i když teploměr polohy v menu skočí zase na začátek (resp. při přehrávání to ukazuje zase Track 1)

Další opruzné podivnosti v chování, které jsou spíš způsobeny demencí či leností návrhářů než čímkoliv jiným, které nebyly nutné (mohou záviset na verzi firmwaru v autě, ale nikdo neví jak! (poslali dotaz do Francie, pokud jim odpoví, napíšu jak)):
- v mé C5 funguje sice ovládání z volantu OK, ale na rádiu šipka nahoru posunuje kurzor dolu a naopak (přestože všude jinde je to OK - blbne to jenom na USB BOXu u iPodu i USB). V Citroënu mi řekli, že by to mohlo opravit přehrání firmware, ale nikdo neví, jestli to skutečně pomůže.
- občas displej přestane ukazovat data, a je nutno přepnout mód sem a tam, aby zase začal
- menu iPodu neobsahuje položku Compilations, takže pokud máte mezi hudbou kompliace - výběry s více autory, nejde se na ně dostat... (jedině odpojit iPod, nalovit na něm, a zase připojit)
- při změně hlasitosti se mi (pouze u USB BOXu) nezobrazuje grafickej slider úrovně zesílení (i když ovládání hlasitosti funguje)
- jako potvrzení výběru nefunguje tlačítko OK (nedělá nic), potvrzuje se jenom šipkou doprava a vrací se šipkou doleva (ESC taky nefunguje).
- když se iPod připojí až po startu auta, auto sice začne hrát, ale nefunguje vstup do menu - stačí přepnout source, a pak to pochopí


Přes všechny nedostatky jsem rád, že to mám, dá se to překousnout, a hraje to. Nejvíc mě serou ty přehozený šipky ovládání menu, ale ovládání od volantu funguje OK

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator