Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Regulator tlaku paliva, chyby, priznaky, typ
Dejruk
22.03.2024 23:19 - Re: Regulator tlaku paliva, chyby, priznaky, typ
Za?iato?n?k
Ahoj,
mohu poprosit o možnou identifikaci chyby při startování ?
Poslední dobou se snižující venkovní teplotou jsem měl problém nastartovat auto. Nyní bez zásahu nenastartuju (dnes bylo už docela teplo).
Pokud nevstříknu start sprej, nebo nerozpojím žlutý konektor ve spodní části motoru co vede k čidlu tlaku paliva na liště, tak končím na vybité baterce. Občas se stalo že na poslední otočení motor naskočil. Použiju-li start sprej, tak motor chytne na pár otočení a běží normálně. Při rozpojení konektoru to chytne o nějaké otočení déle než v předchozím případě, ale chytne. Samozřejmě mi to spadne do nouzáku, ale když konektor po minutě opět propojím (vypnu motor při opětovném propojení), tak motor chytá ihned. Po obou akcích nemám problém během dne v rozestupu pár hodin nastartovat. Druhý den jsem na tom zase stejně.
Již jsem zkontroloval a opravil dráty vedoucí od popisovaného konektoru k čidlu tlaku paliva na liště (izolace byla ztvrdlá a rozdrolená občas se asi v minulosti potkaly holé dráty), vyměnil jsem palivový filtr, dal jsem nové čidlo tlaku na railu (zprvu jsem si myslel, že to bude ten problém, když live data ukazovala cca poloviční tlak než je potřeba, bohužel výsledek stejný). Po nastartování tlak na railu je již v normě. Cílím do této skupiny, mám podezření na načatý regulátor tlaku, popřípadě ještě na přepady vstřiků. Po nastartování se motor chová v pohodě, ale občas se mi zdálo že třeba pár dní je jako zdechlej.
Nepotkal jste se někdo s něčím podobným ?
Je nějaká možnost ověřit správnou funkci regulátoru ? Lexia při testu říká, že je OK.

Předem děkuji za vaše připomínky či nápady

Závěrem: auto je C5 Break 2.0HDi s motorem RHZ, najeto 300 tis km, rok výroby 2002

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator