Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Senzor opotřebení brzdových destiček
LadesFCB
20.09.2022 13:17 - Hláška destičky na konci životnosti (pouze za vlhka)
Za?iato?n?k
Zdravím,
posledních pár dní co tu unás furt prší se mi za deště objevuje na displeji hláška "brzdové destičky na konci životnosti". Je to pouze za deště a buď mě to otravuje každých pár vteřin nebo jen sem tam (tak každých 5 minut). Minulou zimu se mi to stalo taky, ale to bylo pouze párkrát za celou zimu. Teď je to hodně na nervy. Samozřejmě jsem destičky kontroloval (jinak je pohledem kontroluji při každé výměně pneu) a destičky jsou skoro jako nové.

Takže mě napadá jen to, že buď je chyba v nějakém čidle nebo v konektorech z čidla. Někam se dostává voda a je tam zkrat. Bohužel nevím z jakého kola ta chyba je.

Zkoušel jsem přes diagnostiku najít nějakou možnost vypnutí kontroly destiček, ale nenašel jsem. Další možností je odpojit všechny čidla, zaizolovat konektory a nechat to tak. Případně samozřejmě se při přehazování kol pohledem podívat na stav čidel a konektorů a zkusit to vyřešit.

Sice to není ideální, ale nejjednodušší je podle mě rozpojit ty konektory, zaizolovat a nechat to tak. Jen nevím přesně jak to funguje. Není tu možnost, že po rozpojení tu bude hlásit chybu neustále? Případně jsem úplně mimo a napadá Vás nějaké jiné řešení?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator