freedom
|
25.01.2022 08:27 -
dobíjení baterie
|
|

|
Dobrý den vem , prosím o radu: na podzim mi začalo auto při raním startování hlásit chybu ruční brzdy - po brouzdání tady v tématech jsem usoudil, e se baterie vydává na cestu odkud není návratu, co mi potvrdil posléze i zátěový test - baterie kapacitně na 40%. Zakoupil jsem tedy novou, ale hned druhý den to samé. Podotýkám, e ne jsem ji tam dal, tak se dobíjela..Začal jsem tedy hledat co to způsobuje - první jsem měřil dobíjení - 14,6 take jsem el dál - kostření - v pořádku a z toho jsem usoudil, e tedy někde probíhá černý odběr a to je pro mě noční můra. Nicméně v sobotu jsem měnil oleje a při napíchnutí na diag mi to psalo, e napětí baterie je 11,2 co mě mírně znervoznilo a při měření dobíjení altík dávl pouze 11,9. Včera jsem přijel domů, e ho vyndám a dám zrepasovat, ale jetě jsem ho jednou přeměřil a dobíjel 14,7 - take dotaz zní je to altík, nebo mám hledat jinde. A kdy je to altík, co je v něm porouchané, kdy jednou dobíjí normálně a jindy ne. Vypozoroval jsem e kdy je teplo dobíjí normálně, pokud je pod nulou začne baterka blbnout - čili asi nedobíjí.
Díky za odpovědi a přeji hezký den. |
| |
| |