myneur
|
30.03.2021 10:49 -
Re: Economy Mode
|
|

|
Tony_Z napsal(a): Baterie Varta Silver 77AH rok a půl stará. Economy mode po kadém otevření kufru na nákupu u Tesca, ale i Lidlu....
Řeením v mém případě bylo nastavit v jednotce jinou kapacitu baterie.
Původně nastavená kapacita 70Ah - jednotka ji vyhodnotila na 60% nabití. A a jsem nabíjel, jak jsem nabíjel. Druhý den vdy Economy mode...
Po pouhém přepnutí (překonfigurování) v jednotce na 75Ah se rozehrálo rádio v autě (vypnul se Economy mode) a stav nabití vzrostl na 70%. Nic jiného, ne změna z 70Ah na 75Ah v nastavení, provedeno nebylo!
Auto od té doby jezdí, jak má. Economy mode přichází a tehdy, kdy by skutečně měl přijít. A při nákupech ji není třeba akovat.
Paradoxně vloení silnějí baterie, ne je nastavena v systému způsobí předčasný Economy mode!
Díky Tony_Z.
Konečně vysvětlení problému a jeho ověření v praxi. Pokud by zde v diskuzi lo pro nově přiiví toto připinovat nahoru, pomůe to lidem, se stejným problémem.
A ano, rozliujme, kdy je baterie patná. A kdy je nová, jenom je auto blbě nastavené, protoe servis neví, e by něco měl nastavovat. Mám bohuel stejnou zkuenost, e mi originál Citroën servis tvrdil, e při výměně baterie není potřeba nic nastavovat. |
| |
| |