Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Economy Mode
Tony_Z
07.02.2021 10:43 - Re: Economy Mode
99
Dobrá, co se dá dělat. Někteří mají prostě světlé dny a i ty temnější a tady Martin se projevil jako neskutečný namyšlenec. Škoda, že jeho odpověď je založené na domýšlení si, které chybně vyhodnotil. Proč se nezeptal? Asi ješitnost...


autodiag napsal(a):
1. hloupy napad je to proto ze nato elektronika auta neni stavena (rizeni LED osvetleni je jina nez pro beznou zarovku)


Proč myslíš, že se na to ptám? Vím, jak funguje LED. Ale kdyby jsi četl od začátku, tek přesně na to se ptám, zda LED může ovlivňovat vyhodnocování baterie - to jsi však přímo nenepsal. Stále omílᚠjen, že to je blbost. Ale odpovědět na otázku ,to ne.


autodiag napsal(a):
2.Ledka je emitujici diaoda ale porad je to dioda a ta jako takova propousti jen jednim smerem a druhym s ubytkem cca 0.7v,elektronika nevi co se deje
3.ledky jsou 1W ale ceho ?? prikonu nebo vykonu ??? odpovim ti ,u led se udava vetsinou jeji vykon (prikon nikoho moc nezajima)


Ano, vím, jak funguje dioda. Nevíš, koho mᚠna druhé straně, netušíš, co kdy dělal, netušíš nic. Tak se uklidni, sedni si na zadek a diskutuj bez urážek. A raději napiš, proč zmiňuješ průrazné napětí, to by mě docela zajímalo.

Už jsem psal, že LEDky, co mám mají odběr max 1W. Že to nejsou žádné srágory s přemostěním a současně to nejsou žádné "tavné" čipy. Kdyby jsi měl základní znalosti, tak bys věděl, že kdyby odebírala stejně nebo více, než žárovka vláknová, tak se ten čip během chvíli zahřeje natolik, že se upeče. Tak laskavě nemluv nesmysly. LED bez chlazení prostě nemůže odebírat více, než vláknová žárovka. Neuchladí se. Tečka, nic složitého. (Nebavím se o obrovských cornech - tam se to dá, ale to se nikam nenacpe.)
Ty moje LED berou při 12,5V nějakých 40mA. Přepočítat si to doufám zvládneš. Svítí řekl bych nepatrně hůře, než klasická W5W. Svítivost ti již vážně nezměřím.


autodiag napsal(a):
5.to ze ti zarovka utavila karimatku mi prijde usmevne jako argument,to by ti nejdriv musela utavit vlastni plast a az potom nasledne karimatku..PS: jsou i jine mista kde se da soulozit


Asi nemᚠdost zkušeností mladý padawane. Já to zažil, já to viděl. A dalo by se to rozebrat i dále fyzikálně. Ale lámej si hlavu. Ty jsi mi toho také moc nevysvětlil. Jen ti prozradím, že žárovka i plast naprosto v cajku. MOžná si nejseš vědom toho, co i malé žárovky dovedou. Ale neznalost se dá doplnit, žádný problém, stačí chtít.


autodiag napsal(a):
jak to tak ctu neprijde ti divne baterii neustale dobijet? nepozastavil ses nekdy nadtim proc ??? rekl bych te baterie je v tom pravdepodobne nevinne a problem budes mit v aute a economy mod azto urcite nemuze,ten prave reaguje tak jak ma..zku nejdrive poresit zavadu a ne jeji dusledky


Tohle jsi vyindukoval sám? Raději zůstaň u dedukcí. Ty ti jdou lépe. Nemᚠinformace, tak se zeptej!
Kde jsi si přečetl ten nesmysl o neustálém dobíjení?
Víš, čteš vůbec něco? KOukᚠna to, na co se lidé ptají? J8 celou dobu řeším to, jak jednotka vyhodnocuje "slabou" baterii. A ty mi tady píšeš, zda jsem se nepozastavil a neřekl si, že baterie je v tom možná nevině? Dělᚠsi prdel?

Tak ještě jednou pro nechápavé aroganty: baterii jsem napsal proto, aby měli informace k vyhodnocování. BAterie relativně nová s parametry, které má mít. Bezproblémů auto natočí i v mrazech. Nabil jsem jí jednou proto, abych zkusil, co to udělá s economy mode tak, jak se nabíjet má. A ten se po 2 dnech objevil znovu. A economy mode, neconomy mode, startér točí jako drak a baterka drží proudy dobré. Snad to teď už chápeš. A opět se vracím k té původní otázce o tom, jakým způsobem systém vyhodnocuje economy mode.




autodiag napsal(a):
kdyby jsi cetl poradne co se ti pise odpoved uz jsem ti napsal,to ze ji nechces akceprovat je uz problem jiny...
a NE nemaji nizky odber a NE do auta pro ktere nejsou urcena nepatri..


Vážně jsi mi odpověděl?
V prvním příspěvku píšeš o tom, že Baterie Varta nejsou nic moc. Ve druhém mi napíšeš, že jsem se měl zamyslet, že baterií to není. OK? asi schizofrenie.

Také jsi psal o blbých LED, co nemají menší odběr, než klasické W5W, já ti na to napsal, že tato tvoje informace se kterou pracuješ je mylná a stejně si meleš svou. A pak, kdo je tu děcko.
Nemᚠnikdy ponětí s kým, jak znalým se bavíš na druhé straně, tak se podle toho chovej. Vzhledem k tomu, co jsem dal za informace jsi naplácal spoustu nesmyslů, které bych přešel. Ale tvé vedlejší jednání vyžaduje reakci Martine.

Jinak tvé výsledné shrnutí je krásné, ale je obecné a vůbec neřeší problém, který jsem předhodil. A zase tam vypisuješ baterii na 99,9%. OK, takže 1 z tisíce má problém jinde? No dobrá.

Hele, až zjistím v čem to bylo, tak to dám klubákům a tím pádem i tobě vědět. Aby byli všichni chytřejší a tenhle neduh mohli likvidovat. Je nás nešastných spousta.


Jumep napsal(a):
mas problem v tom ze tie ziarovky si ovlada BSI a nieco tam ocakava, ta ledka to nieco hodne vie zblbnut, napriklad ked zatiekla voda cez antenu do zadneho svetla tak sa to vedelo tvarit ze umrela BSI

proste to nie je ze nejake relatko zopne napajanie do svetielok

a co sa tyka odberu, ten je zanedbateny pri tom co si cuca ostatna zobudena elektronika ...


Díky Mistře! 4 řádky a předᚠvíce informací, než jiní namistrovanou slohovkou. Prostě zkusíme vyhodit ty LED s nízkým odběrem a pak uvidíme.



eisy811 napsal(a):
Ked LED, tak asi iba do svetlometov s sosovkou. Mam to (nie C5), svieti to luxusne, o oslnovani nemoze byt rec, avsak nie LED za 15€…


Vidíš a já si zase říkal, že nikdy LED do světlometu, který na to není (opticky) stavěný, protože to není bodový zdroj světla.
Ale je pravda, jak píšeš, že v případě čočky to možná může být jiná pohádka.



Pro všechny: nikdo to ne napsal(a):

Economy mode se mi začal trvale objevovat po tom, co jsem nahadil interiérové W5W žárovky LED žárovkami s NÍZKÝM odběrem proudu (cca 5x-10x nižším, než klasická W5W - to jen pro ty, co nedokáží pochopit FAKT.) Ale přišlo mi to jen jako shoda náhod, a teď jsem se snažil dostat odpověď, zda to tento nízký odběr mohl způsobit - odpověď na jednoduchou otázku se mi dostalo částečně od Jumep. Zbytek bylo plkání jiným směrem - a unavuje mě to.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator