Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Závada motoru / C5 II 2.2 HDi 125kW
jruze
27.11.2020 00:42 - Re: Závada motoru / C5 II 2.2 HDi 125kW
U??vate?
bery2 napsal(a):
A ještě něco dodám, po výměně toho konektoru jsem zajel na rampu podívat se, jestli neúřadovala nějak kuna a nic jsem nenašel poškozeného jen jsem se párkrát dotkl kabeláže snímače na výfuku , šel do auta a ejhle kontrolka motoru, už při zapnutí klíčku nesvítila, tak jsem jel auto projet cca 40 km a vše fungovalo jak má. Přijel jsem zpátky aby jsem se podíval na tu kabelហjestli není kouslá ,prohlídl jí a ona v pořádku .Jdu do auta a kontrolka motoru zase svítila a auto zase po chvilce nejelo. Pak jsem s ní zkoušel pohnout několikrát a už to nešlo .Proměřil jsem kabelហa taky ok. Pokud mi to padne do nouzáku tak se ani nerozsvítí kontrolka service jen pořád svítí kontolka motoru a na displeji se mi objeví závada Fap.

jruze : Na podtlakové ventily jsem se díval a našel jsem 2 s třemi vývody a 1 dvojitý vše na předku ,trubky vyzkoušeny a podtlak drží a nahoře motoru je senzor ovládání tlaku turba 2 od kterého vede 1 hadička dolu k turbu a nevím kde je do turba napojená. I tam jsem zkoušel mírně podtlak a tam žádný není ,úplně volně profouknutelné vzduchem .Nákres jsem zatím nesehnal . Na turbu jsou 3 membránové ,,nevím název ,, a do nich vedou hadičky z elektro ventilu turbodmychadla . Pokud jakékoliv čidlo nebo podtlak odstavím ihned mi to v diag zahlásí poruchu.



No jak by mohl být podtlak nebo odpor na snímači tlaku turba když druhý konec té hadičky od snímače končí ,, v obalu turba 2” ? = tam je samozřejmě jen tlak turba 2 ( pokud je) - zkusím ti nafotit bi turbo co tu mám jedno rozlítlé ( druhé jsem rozebral na použitelné díly - to měli ,,jen” utrženou osičku na turbu 1. )

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator