jirka0077
|
29.08.2020 16:31 -
Re: EGR ventil - čitění
|
|

|
Jeliko jsem byl u pána co ma diag od Bosche, Prostě univerzal bavil jsem se s ním a ten mi potvrdil. e to kopírování polohy znamená jen e ŘJ vidí a nevidí nastavení klapky. Co tedy znamená, problém se snímači natočení klapky EGR ventilu. Tak e ŘJ nastaví poslední znamou polohu. Ale zajímavý je e EGR ventil funguje na 100%. Ukazoval mi to přímo v diag, jeliko si s tím neumím poradit. Neznám tady v okolí nikoho kdo má diag Diagbox aby mi pomohl. Do Citroenu jet nechci, to jsou amatéři. Ale koupil jsem universal od Starline EGR ventil.
Dostalo mě e EGR ventil je nastavený na hřídeli. Jako na 10% otevřený. A oproti Delphi fakt jinak nastavený, no tak jsem ho namontoval do C5. Samozřejmě chyba P1461 zůstala, i s novým EGR ventilem ŘJ tuto chybu vykazovala. A následně se jetě po 500km dostavila chyba P0490 vysoká úroveň.
Tak jestli by tohle fakt nedokázalo nasrat. Jinak jsem volal Jrůe, a ten mi řekl e EGR ventil se nastavit nedá.
Dělá si to ŘJ sama takzvaně si ten EGR ventil přizpůsobuje na různé jízdní styly. |
| |
| |