Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Při jízdě chcípne motor / C5 II 1.6 HDi
Antharg
20.08.2020 11:23 - Re: Při jízdě chcípne motor / C5 II 1.6 HDi
99
Ahoj, taky přispěji k tomuto tématu s problémem stejného motoru.

Necelý kilometr po vyjetí se studeným motorem se mi nejprve objevila chyba "ESP/ASR system faulty" a rozsvítila se kontrolka smyku (žlutý trojúhelník s autem ve smyku), ani ne do půl minuty se objevila hláška "nízký tlak oleje", rozsvítila se kontrolka STOP a motor ihned zhasl. Ihned jsem jej nastartoval, normálně standardně hned naskočil, žádná chyba ani kontrolka nesvítila a pokračoval jsem dále v jízdě více než 200 km bez nějaké závady.

Další den všchno fungovalo spravně i při studeném startu.

Další, tedy 3. den, se však úplně přesně opakoval odstavec č. 1.

Další den opět všechno bez problému.

Poslední den při ujetí zhruba 1 km mi při stáni na světlech jen tak z ničeho nic zhasl motor, tentokrát bez jakéhokoliv hlášení chyby či rozsvícení kontrolky – motor prostě jen zhasl. Oproti předchozím dnům nastal problém, že motor již něchtěl nastartovat (což je docela nepříjemné při stání na světlech v levém pruhu), v první poloze klíče se normálně objeví všechny kontrolky a všechny i zhasnou – žádná chyba. Při pokusu o nastartování však nechytá, startér točí, ale motor nenaskočí (baterie je zhruba rok stará), po půl minutě a druhém pokusu o nastartování zhruba po 5 s motor naskočil, dalších zhruba 100 km jsem bez jakéhokoliv problému dojel domů.

Od té doby jsem radši s autem nikam nejel a jsem již objednaný do servisu. Snažil jsem se případ co nejpřesněji popsat a prosím, zda nemá někdo nějaké zkušenosti nebo jiné nápady, o co by se mohlo jednat.

Z jiného fóra jsem se také dočetl něco o problému s EGRem, nebo o vadě v skříňce pojistek. Jsem sice lajk, ale přijde mi, že chyba ESP/ASR s tlakem oleje a vypnutím motoru nijak nesouvisí.

Děkuji za případné další názory.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator