Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Bouchání na nerovnostech
Tony_Z
13.08.2020 12:31 - Re: Bouchání na nerovnostech
99
Pavel123 napsal(a):
Tak to se povedlo.Aniž bych četl Tvůj příspěvek, přesně tohle jsme s kámošem vyzkoušeli.Z kufru jsme zvedli auto nahoru a zase dolů a přesně v oněch max. polohách tzn. při konečném pohybu dolů i nahoru se zvuk ozval.Pak jsem si dal na cestu poleno a zkoušel ho přejet vždy jedním zadním kolem.Přejel jsem celkem 10x a vždy se zvuk ozval z pravé strany tzn. po přejetí pravým kolem.Po přejetí levým kolem ani jednou.Ještě jsem chtěl někoho posadit do kufru a nechat ho natáčet video při jízdě po nerovnostech.
Mimochodem jak jsi to myslel, že to není o ničem pokud se ozve zvuk právě při zkoušce zvednutí a snížení vozu?Myslel jsi tím ložisko zadního ramene?


Myslel jsem to tak, že auto se v tu chvíli nijak netřese. Je naprosto v klidu, jen se zvedá, takže klepání nějaké uvolněné části nepřipadá v úvahu.
Pak se tam hejbe co? Rameno - ložisko a ložisko v kole, pístnice. Kdyby jsi měl ložisko v kole špatné, tak by jsi to asi poznal . A nejsem si vědom, že pístnice by mohla nějaký takový zvuk vydávat. Leda šrouby uchycení. Takže ti zbývá jen to rameno - není o čem. Opravit ložisko ramene.

Jakmile už mᚠauto v pohybu a přejíždíš nerovnosti, tak to zkresluje. Tam už je více různě působících sil. Zůstaň u toho zvedání nahoru a dolu. A jestli cheš mít vážně jistotu, tak si zalez do díry, polož si ruku na místo, kde rameno končí do ložiska a nech si to zvednout nahoru a dolu. Ten zvuk musí být i cítit v ruce. Pak už snad přestaneš špekulovat a opravíš to nebo to nechᚠopravit.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator