Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Mapy Navigace / C5 III 2007- (RNEG)
Burys14
03.06.2020 22:31 - Re: Mapy Navigace / C5 III 2007- (RNEG)
Za?iato?n?k
EDIT:
Vše níže je stále platné, ale pokud by někdo chtěl to nejnovější, co existuje, tak jsem dnes prohledal internet. A rozchodil to také. A to jsem našel návod francouzsky a já francouzsky neumím . Takže zde je návod na mapy ve verzi 2020-2. Nejsem si tou verzí jistý, jelikož soubor uvnitř popisuje verzi jako 2019-2, ale proti 2019-2 má složka trochu jinou velikost a také podklady se tváří, že byly vytvořeny letos 24.5. Snad se tedy skutečně jedná o 2020-2. I kdyby ne, pořád je to novější verze, než ta v původním příspěvku.
Vyzkoušeno na RNEG D_R29a_R29.01 (předpokládám, že na verzi nezáleží). Velikost map 9,19 GB
Návod:
1. Stáhněte mapu odkaz na mapu 2020-2 Google drive: .link. druhá možnost MEGA: .link.
2. Rozbalte stažený archiv mapy.
3. Zformátujte SD kartu přes Windows s následujícím nastavením: Systém souborů: FAT32, velikost alokační jednotky: 64 kB, smazat ve Jmenovka svazku veškerý text a nechat prázdné.
4. Z rozbaleného zipu zkopírujte první složku "database" na kartu. Pokud pak otevřete složku database na kartě, měla by se tam nacházet další složka "database".
5. Kartu nejprve odebrat z Windows a poté vyjmout z PC a přesunout se do auta.
6. Při vypnutém rádiu vyměnit karty, zapnout rádio a stisknout tlačítko NAV. Po pár desítkách vteřin by měla navigace naběhnout.
7. Pokud nenaběhne, můžete zkusit restart RNEGu. Stisknout SETUP, poté zároveň čísla 1,2,3 (předvolby rádií). Tím aktivujete servisní menu, kde pod položkou Settings najdete možnost: System reset (Reboot). Po restartu RNEGu by měla mapa naběhnout. Já reset dělat nemusel.

A teď si můžete užívat aktuální mapy a zajet si rovnou třeba někam na výlet!


Ahoj,
jelikož mám mapy z roku 2011/2012 a místy jezdím po poli. Přišel čas je zaktualizovat. Vyzkoušel jsem zatím vcelku dost možností, ale ne vše. Vidím, že se tu s tím perete a tak vám zde sepíšu návod na funkční verzi 2019-1. Primárně jsem cílil na 2019-2, ale zatím se ta z Uložta nepovedla rozchodit. U té starší verze jsem šel na jistotu, takže zřejmě by to jelo i s jednodušším postupem. Ten můj by ale měl fungovat spolehlivě. Tak a teď už k postupu.
Mám v RNEG celkem starý firmware verze: D_R29a_R29.01
1. Zmiňované mapy na Uložtu jsou dvoje a ne jedna rozdělená. To jsem si myslel už od začátku.
2. Pokud musíte koupit SD kartu, klidně zatím stačí 16 GB. Já koupil 32 GB a i ta funguje bez problému. Já zkoušel Adata 16 GB a Kingston 32 GB. Větší kartu bych neriskoval. Ideální je rychlé čtení kolem 100 MB/s. Zápis by zde neměl hrát roli a v černé barvě. Tu barvu jsem koupil náhodou, ale mezitím mi došlo, že černá nebude v rádiu téměř vidět.
3. Stáhněte mapu verze: RNEG-2019-1-Fix2. Odkaz: .link. MAPU ZATÍM NEROZBALUJTE!
4. Zformátujte kartu přes Windows s následujícím nastavením: Systém souborů: FAT32, velikost alokační jednotky: 64 kB, odškrtnou rychlé formátování (formátování by mělo trvat minuty až desítky minut), smazat ve Jmenovka svazku veškerý text a nechat prázdné.
5. Po naformátování karty rozbalit obsah zipu z Uložta přímo na kartu (já používal 7-zip).
6. Nyní by měla být po rozkliknutí karty v průzkumníku Windows na kartě pouze složka: database
7. Kartu nejprve odebrat z Windows a poté vyjmout z PC a přesunout se do auta.
8. Při vypnutém rádiu vyměnit karty, zapnout rádio a stisknout tlačítko NAV. Po pár desítkách vteřin by měla navigace naběhnout.
9. Pokud nenaběhne, můžete zkusit restart RNEGu. Stisknout SETUP, poté zároveň čísla 1,2,3 (předvolby rádií). Tím aktivujete servisní menu, kde pod položkou Settings najdete možnost: System reset (Reboot). Po restartu RNEGu by měla mapa naběhnout. Já reset dělat nemusel.

Teď by vám měla začít fungovat mapa 2019-1. Pokud se mi povede rozběhat i 2019-2, tak dám vědět. Pokud máte zájem, absolvuji stažení z dost debilního serveru a vyzkoušení verze 2020-1.
Tak a vám to naviguje a nejezdíte tolik po poli, jako já!

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator