LukoLVG
|
08.04.2020 08:23 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
|

|
Tak repas sa asi podaril, najazdených cez 300km. Opíem čo mi pomohlo, mono raz niekomu pomôe...
Čo som robil, zrepasoval strmeň. Vymenil tú pokodenú gumičku a kde som mal hrdzu v piestiku pod tou skrutkou ručnej (viď foto vyie) Zloil to, vade zaloil nové gumičky.
Z predu som jemne zarezal do piestika aby som vedel ako má by otočený pri odvzduňovaní.
Pred poskladaním som vyčistil dosadacie plochy náboja a kotúča.
Po zloení odvzdunil diagnostikou ABS a teda aj brzdy a zatiaž paráda. Autíčko brzdí, koleso vobec nepribrzduje. Dokonca som postrehol značný náras dojazdu bez plynu po pustení pedálu. Prakticky oprava iadna veda...
Čie zhrnutie hlavný dôvod problému bol zle otočený piestik, prečo? Pretoe v piestiku sa nachádza dierka (obr. zelená ipka) Tá dierka bola dohora otočená. Skrze tú dierku prenikal bordel dovnútra (obr. modrá ípka) Toto zle otočenie piestika malo za následok aj zle odvzdunenie brzdy ako celku! Ako dovnútra prenikal bordel a vlhkos začalo to pomaličky oxidova a za cca dva roky oxidácia prenikla popod gumičku (obr. červená ípka) nadvihla ju a brzdová kvapalina prenikla poza gumičku do vožnej časti a teda brzda sa ete viac zavzdunila... |
| |
| |