Fremen
|
28.03.2020 22:01 -
Nestartuje / C5 II 1.8i 16V
|
|

|
Ahoj. Řeím u nějakou dobu problém, e auto točí motorem, ale nenastartuje. Přilo to z ničeho nic. Jedno pondělí večer jsem nastartoval a přenastavil podvozek do nejnií polohy, abych zkontroloval hladinu LDS a dalí den ráno u jsem neodjel do práce. Bylo tam málo benzínu, jen asi 30km dojezd. Chtěl jsem tankovat dalí den. Jezdím pořád od plné do prázdné nádre (ne stále na rezervu, jak třeba u plynových aut).
Co jsem vyzkouel vytáhnout zapalovací litu, opticky zkontrolovat. Kam jsem dohlídnul, podívat se, jestli kabelá nepokodila kuna. ádné stopy v motoru nebyly. Odpojit baterku, vrátit za dva dny zpět. Zkusil jsem náhradní klíč k autu (ten bez tlačítek). Dolil jsem pár litrů benzínu. A pak napojil diagnostiku (čínská kopie Delphi). Napsala závady jen u odpruení a to tyto:
Air suspesion Valeo: U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
U1205 No communication with steering wheel angle sensor, incorrectly received, permanent
U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
Předpokládám, e souvisejí s tím, e není nastartováno.
Jedná se o C5 II liftback, 1.8 16V 92kW, r.v. 2006, nájezd 97000km, manuál.
V pondělí chci volat do servisu, teď mají zavřeno. Ale pořád mi vrtá hlavou, čím to, dokáete prosím poradit takto na dálku? Pročítal jsem diskuze tady na fóru a třeba zapalovací lita se větinou projevuje víc dopředu a vynechává třeba jeden válec. Závadu imobilizéru by to mělo napsat. Tak e by třeba palivové čerpadlo? Děkuju |
| |
| |