Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Akumulátor
lake
29.01.2020 20:55 - Re: Akumulátor
Za?iato?n?k
autodiag napsal(a):
tohle je prave uplne spatne...

Nemyslím si, že bych Pavlovi napsal něco špatně. Co jsem mu uvedl je doslovná citace z originální příručky "Citroen C5 - Evasion, Méthodes techniques documentation". V roce 2002 ji vydal Automobiles CITROEN, QCAV/MTD C/o PCI 9, avenue du Maréchal Juin, 92 366 MEUDON-LA-FORT. Viz strana 220. Řekl bych, že výrobce auta nejlíp ví co a jak kontrolovat.

Pavel se přece neptal na kontrolu maximálního výkonu alternátoru pod zatížením. Ptal se na možné přepětí v palubní síti. Napsal "Předpokládám, že napětí na baterce je vyšší než má být." Na to jsem mu odpověděl jak si má zkontrolovat zda mu správně funguje regulátor napětí.

Tvá odpověď je taky správná, ale je o něčem jiném. Popsal jsi kontrolu výkonu alternátoru pod zatížením. Za těch podmínek ovšem regulátor vůbec nepřijde ke slovu: odběr proudu je tak velký, že napětí na alternátoru nikdy nedosáhne maxima. Pavel by se podle tvé rady určitě měl zařídit kdyby měl opačný problém - nízké napětí baterie, což by znamenalo, že alternátor za provozu "nestíhá" a baterka se nedobíjí.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator