Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Speed sensor fault
Jaromir108
23.01.2020 14:48 - Re: Speed sensor fault
Za?iato?n?k
Když se vyměňují pokažené díly a vede to k cíli, jsem velice rád

Větší problém je, když se vyměňují díly, platím peníze a závady zůstávají a někdy i přibývají

a největší problém je, že potom musím vyměnit i mechaniky

Takže příklad oprav této závady:
-výměna senzoru i s prací 1000Kč
-předtím výměna "kola" vyšla o něco dráže - díl byl levnější, ale bylo více práce.
Tyto dvě opravy vedly k cíli hurrrrááá.

Předtím jsem byl s touto závadou 4x po servisech u různých servisáků a stálo mne to 30 000+ a to mi ještě jednou servisák za dva dny hledání, když jsem byl u něj s tou samou závadou nenaúčtoval nic vážím si ho však, že řekl na rovinu, že neví čím to je a chybu nenašel a a hledám jinde.
U jeho "konkurence" jsem se setkal běžně s přístupem, že auto poškodili (i úmyslně), opravu neprovedli a dělají z člověka debila

Uvedu příklad jednoho nejmenovaného auto mechanika ze severovýchodu prahy, prý dělal i u aut. Citroena:
když jsem byl u něj, bylo 5 zadání:
1, píská meluzína u dveří
2, výměna motorku odstřikovače předních světel (dodán motorek)
3, něco klepe vzadu pod autem
4, něco klepe vpředu od kol
5, brum z nízkých otáček motoru a přitom vibrace volantu a přístrojovky (zhoršování stavu).

Výsledek (auto tam bylo 3 dny):
1, dotažení dveří .. meluzína píská ještě víc
2, když jsem vyzkoušel odstřikovač na místě, nefungoval - prý vytekla tekutina a další nemá. Doma jsem dolil a neodstřikuje do dneška, od té doby "automechanik" nekomunikuje.
3, našel přeřízlý kryt motoru, který jeho tatínek, také "automechanik" tvrdil, že tam není (domníval jsem se podle zvuku, že to bude ten problém), chybu však pojmenoval jako jedinou věc správně, jako chybějící "péra" u brzd.
Ty tam však i když to bylo domluveno nedal s konstatováním, že tečou dvě brzdové a dvě hydraulické trubky a má strach, že mu zůstanou v ruce, tak to nedělal. Mám jet zase k panu Haluzovi do Brna.
Dále mi sdělil, že jsou tři manžety prasklé a i sání. Měsíc předtím jsem byl u jiného automechanika, který je velmi pěčlivý, avšak 200km z bydliště - motorek z časových důvodů nedělal a doporučil mi jet k tomuto "mechanikovi" který bydlí za humny. Byl jsem tehdy pod autem a z auta nic neteklo, ani žádná manžeta nebyla prasklá, atd.
Mimochodem mi slíbeny fotky, do dněšního dne nepřišly.
Také mi bylo opakovaně řečeno, že stačí jedno pořádné zabrždění a brzdová trubka se utrhne a auto nebude vůbec brzdit a můžu někoho zabít .. to mne vystrašilo, to bych nerad. Ale přitom mne poslal zpět 200km k panu Haluzovi do Brna.
4, opravu i když jsme byli domluveni na postupu nedělal, nezbyl čas a podle jeho slov mám staré auto, tak co bych chtěl a na jeho auto to dělá víc.
Bohužel, já mám utkvělou představu, že i "staré" auto může být bez závad, či klepání
5, nebyl nalezen problém. Když jsem se ptal na hrušku, tak je prý OK, možná je "podložka pod ní prasklá, ale to ničemu nevadí".

Když byl jiným mechanikem poté vyměněna prasklá "podložka" pod hruškou a zadní utržený silenblok motoru, tak přestal vibrovat motor a palubka.
Mimochodem současný mechanik mi sdělil, že hruška má nízkou výšku a je pravděpodobně příčinou brumu v nízkých otáčkách.
Ty tři manžety jsou skutečně čerstvě prasklé .. všechny tři praskly najednou během měsíce .. i sání motoru?
Ty čtyři tekoucí trubky .. bylo mi pod autem řečeno, že takto mastná je vazelína, že LDS a brzdovka vzlínají a to vypadá jinak. Bylo mi sděleno, že i kdyby nějaká brzdová trubka rupla, že to nepovede k odstavení celého brzdového systému, že to je blbost. Byly odmaštěny trubky a domluvena kontrola za dva týdny. Kupodivu za dva týdny byly trubky suché a žádná brzdová ani jiná kapalina neubyla.

Shrnutí: z pěti oprav bylo opraveno NULA, auto se mi vrátilo v horším stavu, přibylo x závad, část z toho bylo nasimulovaných. To že mne to stálo peníze a čas bych už raději nekomentoval. Pán "mechanik" byl stejně jako jeho táta přidán na můj seznam "až už nebudou jiní mechanici na světě a nebude jiná možnost, tak možná", stejně jako třeba v minulosti Autoservis Peugeot Kly a mnozí další.

Omlouvám se, že to je dlouhý text, ale přijde mi, že když to napíši stručně, nebude to dávat hlavu a patu ... zažil jsem už různé varianty, ale tahle vede .. kdyby mi to někdo vyprávěl, nevím jestli bych mu věřil. A se daří!!!

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator