Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Červený STOP + oranžová hláška service před startem.
elias
20.12.2019 13:32 - Re: Červený STOP + oranžová hláška service před startem.
Za?iato?n?k
Jako nováček bych chtěl nejprve pozdravit všechny členy tohoto skvělého fóra. Bez vědomí o jeho existenci, bych si C5ku popravdě nepořídil .
Jsem velice čerstvým vlastníkem stříbrného šípu (začal jsem jezdit cca před týdnem).
Včera mě vyplašila kontrolka STOP, která zůstala svítit i za jízdy. V hláškách počítače jsem našel zmínku o hladině brzdovky, tak jsem jí večer dolil a kontrolka STOP po nastartování už nesvítí - potud O.K.
Když jsem ale hledal, jak to s kontrolkou STOP+Service u C5 I je, narazil jsem na toto vlákno. A popravdě mi není jasné, zda mají uvedené kontrolky zhasnout už před startem, nebo až po nastartování? Mě zůstávají svítit až do startu a nevím zda to něco nesignalizuje...
Výše je to s prominutím trochu zahráno do autu a nerad bych něco zanedbal...Pavel222, zdenekb i jumep jasně uvádějí, že to zhasíná/nalo před startem.
Sorry, že do toho šourám, ale srovnávám s 2ma P406kama, které jsem v minulosti provozoval, a tam mi to např. nízkou hladinu brzdovky hlásilo každý druhý start. Tam to ale skutečně nebylo třeba řešit, protože to žádnou tvrdou chybu nevyvolalo (a navíc jsem několikrát kontroloval, že hladina je těsně "pod košíčkem"). Z tohoto je např. patrné, že by jsou si palubní počítače na C5 a P406 podobné jak vejce vejci, tak vyhodnocení chyb Citroen a Peugeot řeší odlišně.
Druhý příklad - by je způsob nulování servisního intervalu u C5 i P406 v principu velice podobný, tak na 406ce jsem si mohl servisní interval zvolit mezi 10/15/20tis "uživatelsky" při nulování. To mi u C5 docela chybí. Nechápu, proč bych s takovou prkotinou měl obtěžovat někoho s diagnostikou (ale budu muset , jsem konzerva, měním po 15tis )

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator