Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
Burys14
15.12.2019 11:58 - Re: Koupě Citroenu C5
Za?iato?n?k
Ahoj,
abych to tu dokončil, tak 27.11 jsem auto přivezl domů. Momentálně je už přepsané na mě a po základním servisu. Takže rozvodová sada INA vč. pumpy. Nová chladící kapalina. Řemen alternátoru a olej. Pak sponka na hadici od chladiče, žárovička v zadních dveřích a provizorní oprava husího krku zadního ostřikovače. Čekají mě ještě spodní čepy na předku (mechanik říkal, že tahle vůle je ještě pohoda proti tomu s čím tam lidi jezdí). Bohužel prolíná pravá přední pístnice, takže ta mě čeká taky viz. jiné vlákno tu. Vršek jsem si pohlídal, ale mrcha teče vespod, což jsem na zvedáku neviděl, protože bylo všechno mokré a zasviněné z toho počasí.
Z autem jsem najezdil asi 400 km. Teď jsem otočil Prahu a získal jsem několik poznatků.
1. Mám 172 cm, prostor je pro mě úplně luxusní. Měl jsem BX obyč. sedačky, pak anatomy, pak Xantii a nazýval jsem to gaučem. Tak sedačka v X7 mi úplně vyrazila dech. Říkám tomu ušák, protože je to asi nejpodobnější. Nezažil jsem, že jde sedačka nastavit tak, abych byl opřenej celou plochou zad i hlavou o opěrku. Nejradši bych si tu sedačku dal i do obýváku místo křesla a to vyhodil z okna. Masážní funkce je jen třešnička a fakt je mi to příjemné.
2. Motor je úplně skvělej. Jezdil jsem s tímhle motorem ve Fiatu Scudo, ale tady mám z něj lepší pocit. Na 6. to točí mnohem méně, jak Scudo. Na dálnici ve dvou se to do kopce rozjelo i v rychlosti pod 80 km/h. Co mě překvapilo je, že se mi líbí jeho zvuk, když na to člověk trochu šlápne. Nečekal jsem, že mě kdy osloví zvuk turbodieselového čtyřválce.
3. Nejnovější auta, co používám jsou asi služební Fiaty (Scudo, Bravo, Tipo, Freemont). Vždy mě štvalo, že radio Beat při cestě do Prahy místy nehraje vůbec, nebo hodně mizerně. C5 nemá problém. Kvalita příjmu je super, to jsem vždy obdivoval na novějším koncernu, to má příjem taky super. A zdá se mi, že mám odlomený kousek antény navíc Obecně to rádio hraje fakt dobře.
4. Jízda s C5 po dálnici mě ohromila a překvapila tak, že jsem to ani nechápal. Nepřišlo mi, že je to uvnitř tak extra tiché, než jsem najel na dálnici, nastavil 135 a promluvil na spolujezdkyni. To ticho je nesrovnatelné s čímkoliv, co jsem do teď znal. Nikdy jsem nebyl víc odpočatej po cestě z Prahy. Jen jsem chtěl, aby sjezd Beranov byl co nejdál a já mohl furt jet. Můj pocit na dálnici je asi takto: Svět mimo auto se mě vůbec netýká, nemůže se vůbec nic stát, radost z jízdy. A hlavně i s tímhle výkonem šlápnu na 6. na plyn a prostě jede.
5. Přítelkyně ohromená ze zatmavovacích zrcátek, nastavení sedačky a vyhřívání až úplně nahoru a spousty drobností.

Můžu už dodat jen to, že doufám, že to bude dlouho a spolehlivě jezdit. Neskutečně dobře se v tomhle autě cítím.
Na závěr si můžu ještě leda postesknout nad tím, že tohle je vlastně labutí píseň Citroënu.
Do galerie jsem hodil nějakou fotku, kdyby se někdo chtěl mrknout. Zatím jen ty z inzerátu

PS: Odkládací prostory je věc, která mě nadchla asi nejméně

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator