jruze
|
28.06.2019 08:12 -
Re: Ruční brzda - oprava uchycení bowdenu / C5 III
|
|

|
macman napsal(a): Chápu, jak to myslí.. Protoe stav byl pravděpodobně odbrděno, ale lana byly jakoby zatáhnuté.. Jedině, e by po vyháknutí v servise tu brzdu někdo pouil, a tím by se dostala do tohoto stavu.. Ale pak zase nechápu, e pokud byl evidentně prasklý ten plast, proč ho servis prostě jen nevyměnil.. Kvůli dílu za 60Kč odepsat celou ručku.. Navíc pokud chápu princip, tak samotná destrukce toho dílu by způsobila nezabrdění, ale jemu se auto neodbrzdilo... Zítra zkusím ty dorazy sehnat a uvidí se, zda je zbytek OK...
Snímač síly zabrdění (není dostatečná síla zataení= mechanizmus se snaí dosáhnout hodnoty aby to brzdilo) - kdy projede bovden = není dostatečná síla a mechanizmus zatahuje a dojede na doraz a a tak rozlomí větinou tu převodovku - tam se to zasekne a zůstane zabrděné , nouzové odbrdění by to ale mělo odbrzdit (je ale otázka kdo a co s tím dělal dál) - stav z obrázku je ale podle mne po odbrzdění diagnostikou.Jestli bude ručka chodit je spí o zázraku a obrovské klice.(jednu tu mám u které se stalo e prolezl doraz - ručka chodí jak má ale hlásí závadu síly zataení a ktomu samozřejmě na budíkách závadu a kontrolky - obávám se e to bude i tvůj případ. (jinak nejde to nijak zruit-opravit ani dálkovím kódováním ve zn.servisu= jak mně tak zn.servisu to napíe e ve proběhlo OK ale chyba je stále |
| |
| |