Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: dojmy z STK
PiCko
07.06.2019 22:14 - Re: dojmy z STK
99
Ahojte, ja mám tiež čerstvú skúsenos z emisnej a technickej kontroly. Bol som na nej dnes s mojou C5 I 2.0Hdi.
Pred meraním technik zohrial motor na 80 °C. Potom zastrčil do výfuku snímač a začal vytáča na maximum, v mojom prípade to bolo 4750ot/min. (Tiež sa zhodujem s Robom, že takto vytáča nafák je poriadne hlúpi výmysel.) Z výfuku vyšiel taký dym a sadze, že som ostal pozera. Na čo sa ma technik pýta, či som pred kontrolou bol auto pretiahnu. Hovorím mu že nie, že ja sa k autu správam jemne a nevytáčam ho. Povedal mi na to, že práve v tom je problém. Takto mi ho vytáčal niekožko krát (nepočítal som to) a na konci zahlásil, že to neprešlo.
Technik mi poradil, aby som zohriaty motor poriadne prebehol na trojke po diažnici a prišiel v pondelok, že to spravíme.
Mechanik, čo mi opravuje auto, mi poradil to isté. Dodal ešte, že by stálo za kontrolu pozrie na počítači váhu vzduchu atď...
Pri bežnej jazde nedymím, ani pri prudkom pridaní(v spätnom zrkadle nevidím dym). Jazdím plynule, max do 3000ot/min a nie som typ ktorý skáče po plynovom pedály.
Chcel by som sa spýta aj vás, čo by ste mi poradili aby som prešiel emisnou kontrolou? Mňa ako laika napadlo, či motor nehltá olej pri takých vysokých otáčkach, alebo je naozaj problém iba v zájdenom výfukovom potrubí ?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator