| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: dojmy z STK |  |
PiCko
|
07.06.2019 22:14 -
Re: dojmy z STK
|
|

|
Ahojte, ja mám tie čerstvú skúsenos z emisnej a technickej kontroly. Bol som na nej dnes s mojou C5 I 2.0Hdi.
Pred meraním technik zohrial motor na 80 °C. Potom zastrčil do výfuku snímač a začal vytáča na maximum, v mojom prípade to bolo 4750ot/min. (Tie sa zhodujem s Robom, e takto vytáča nafák je poriadne hlúpi výmysel.) Z výfuku vyiel taký dym a sadze, e som ostal pozera. Na čo sa ma technik pýta, či som pred kontrolou bol auto pretiahnu. Hovorím mu e nie, e ja sa k autu správam jemne a nevytáčam ho. Povedal mi na to, e práve v tom je problém. Takto mi ho vytáčal niekožko krát (nepočítal som to) a na konci zahlásil, e to neprelo.
Technik mi poradil, aby som zohriaty motor poriadne prebehol na trojke po diažnici a priiel v pondelok, e to spravíme.
Mechanik, čo mi opravuje auto, mi poradil to isté. Dodal ete, e by stálo za kontrolu pozrie na počítači váhu vzduchu atď...
Pri benej jazde nedymím, ani pri prudkom pridaní(v spätnom zrkadle nevidím dym). Jazdím plynule, max do 3000ot/min a nie som typ ktorý skáče po plynovom pedály.
Chcel by som sa spýta aj vás, čo by ste mi poradili aby som preiel emisnou kontrolou? Mňa ako laika napadlo, či motor nehltá olej pri takých vysokých otáčkach, alebo je naozaj problém iba v zájdenom výfukovom potrubí ? |
| |
| |