Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
jruze
03.05.2019 21:13 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
U??vate?
RimmerCZ napsal(a):
Tak dneska je uz bezne dostupny AW1 olej od Totalu za par supu za litr, ktery ma AW1 specifickaci. Ted to bude 6 let, cca 95tis km, co pouzivam Ravenol ATF T-WS Lifetime, ktery ma taktez AW1 specifikaci, protoze tehda Total origo od Citroenu stal snad 2000/l. Ten olej 3309 nesplnuje specifikaci od vyrobce prevodovky, coz muze byt pouze umele udelane omezeni, ale proc riskovat, kdyz spravny olej, stoji prakticky stejne.


Já bych si do svého auta(převodovky) nedal nic jiného než origo(mám ve své ,,staré" X7 měněnou AP s euro5 tak tam šel ten co tam má být (četl jsem vásledky testu oleje Ravenol) - je zvláštní že na ,,opici" má kde kdo ale na ,,banány" už se nikomu nechce. ( jde o to že oleje jsou syntetické a možná i stejné ale přísady už si každý tají a možná i úmyslně přidá něco aby se to nedalo míchat a něco to provedlo (vývoj něco stojí - jak oleje tak AP - třeba to osadí jiným materiálem atd...)
Kdysi jsem řešil pro mne ,,dostupný" olej ADS (běžně byl AD a super mogul) nechal jsem udělat test a výsledek byl že je rovnocený se ,,super mogul" + složka ,,S" je přísada na snížení pěnivosti - to se používalo u vysoce namáhaných drahých motorů.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator