Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Poničení při odtahu
Jarduk
28.04.2019 19:05 - Re: Poničení při odtahu
Za?iato?n?k
No když se mi po 3 dnech nikdo ze servisu neozýval, napsal jsem v pátek tzv. vysírací mejl do servisu. Trochu na téma, jaký je stav opravy, zda už tedy mají odhad ceny opravy a konečně mi ho sdělí a že jsem obvolával několik autoskel a vrakáren a všude mi tvrdili, že jsem tenhle týden první, co jim tam volal na sklo pro C5.
Do hodiny jsem měl vcelku nastartovanou servisačku na drátu, že je auto už v lakovně a že jako neni pravda, že se dlouho nic neděje a tak dál. Znova jsem se optal, zda tedy ví ten odhad ceny a ona pořád, že sice neví, ale že se do limitu vejdou. Pak z ní vypadlo, že auto je vlastně v lakovně, ale zatim nesehnali to sklo.
Další 2 minuty jsem se pokoušel vysvětlit, že samotný sklo se špatně shání, ale našel jsem na pár místech celý pátý dveře včetně skla za cenu do 3tisíc. Takže dokud je auto v lakovně, tak mají šanci to koupit a přelakovat. Po chvíli pochopila, že koupě těch pátých dveří se sklem a jejich přelakování může vyjít levněji než samotný nový sklo a jeho výměna. Ale to prej jejich vedoucí skladu určitě ví, takže mu to radit neni potřeba.
Přijde mi zvláštní, že začnou opravovat a vůbec netuší, kolik to bude stát. Jenom ví, že se tam vejdou, ačkoliv neví cenu skla nebo těch dveří. Tak uvidíme.

Já mam taky naštěstí náhradní auto. Trochu jsem se těšil, že dostanu nějakou C4 s novýma tlumičema, ale bohužel je to společná prodejna se Seatem, takže jsem dostal Ibizu 1.0 TSi 70kw. Je víceméně nová, najeto asi 8000km. Jako darovanýmu koni se na zuby koukat nemá, ale jak někdo za tohle může zaplatit přes 400k, fakt nechápu. V interiéru neni jedinej měkčenej plast. Všechno ve všech úložných prostorech lítá zleva doprava. Černá palubovka se doslova zrcadlí do okna. Z výbavy to má jenom manuální klimu a sledování vzdálenosti mezi auty. Do zatáček nevidím, při couvání do řady aut nevidím vůbec na obrubník, na nerovnostech to uskakuje, zvuk motoru přechází ze šicího stroje do zahradní sekačky. Zpátečku tam musíte dávat extrémně pomalu, jinak to vezmete přes zuby. Podle mého nemá sycnhron. Opěrka na ruku je 10cm níže, než bych jí potřeboval.
Ale třeba prostor uvnitř a kufr je na velikost auta super. To se musí nechat. Ten motor je třeba naprosto v pohodě do města a na okresky. Na dálnici není sice do nějakých 150 moc slyšet, ale od 120 už prostě nemá ten potřebný zátah. Spotřeba při mixu 50% dálnice cca povolenou rychlostí, 20% okresky a 30% město je přibližně 6,5l/100 km.
Už i sedačky trochu vylepšili oproti minulosti. Ale stejně mně to naklepává i prsty u nohou, když jedu přes nerovnosti. No já jsem jim v servisu říkal, že ta moje skoro 15 let stará herka má vyšší užitnou hodnotu než tohle.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator