Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Cukání, škubání motoru za jízdy
Jarduk
07.02.2019 20:36 - Re: Cukání, škubání motoru za jízdy
Za?iato?n?k
Tak nějak jsem si na to svoje "podle 5 servisů bezdůvodný" škubání při vypalování zvykl a jakmile mam najeto kolem 1100 kilometrů od posledního vypalování, snažim se naplánovat delší dálniční jízdu, abych během 5 minut v klidu vypálil a měl zas chvíli klid.
Ale dneska mě teda auto hodně překvapilo. Jedu si tak po dálnici, najednou cítim, jak to začalo vypalovat a po nějakých 15 sekundách hrozný vibrace, věci v bočních kaslíkách začaly doslova nadskakovat, do toho volant jak kdybych měl kompletně rozházený kola, humus. Tak jsem si myslel, že jsem něco srazil, nebo prorazil gumu. Naštěstí u sjezdu, takže okamžitě pryč z dálnice, přibrzdim po 50 a zjistim, že vibrace nejsou dány ani otáčkama, ani rychlostí. Takže jsem ujel ještě kilák, než jsem někde mohl v klidu zastavit, auto i na volnoběh hučelo, jak kdybych měl druhej motor. Jak přídavný topení. Jelikož jsem byl už téměř ve stavu, kdy jsem potřeboval přeprat trenky, vypnul jsem motor, aniž bych zkontroloval víc ten zdroj vibrací a ještě dobrých 5 sekund tyhle vibrace doznívaly a hukot pomalu ustával. Žádnej smrad (jen trochu z vypalování), žádnej čoud,, žádný světla od spodku, nic.
Po chvíli jsem nastartoval, auto jelo zas parádně. Opět jsem najel na dálnici, už při vjezdu cvaklo zas vypalování a opět po nějakých 15s vibrace. Ale už naštěstí tak poloviční než prvně. Po skončení regenerace to do 30s pomalu přestalo a od tý doby zas krásnej projev motoru, bez vibrací, nic.
Já pak koukal pod auto, jestli jsem něco nesrazil, nenamotal nějakou kočku do řemenů, vrtule nebo kamkoliv...
Po dojezdu jsem jen rychle vyčetl chyby a byla tam klasická P1351 (2 žhavičky v hajzlu).
Bylo to fakt zvláštní, jak kdybych měl povolený šrouby u kola.
Buď se FAP rozhodl, že udělá párty a začal fungovat jako přídavný topení a rozjela se tam nějaká nepěkná akce (hořelo palivo?), nebo mi napadlo, že jestli se náhodou nespustí sahara při vypalování (spouští se totiž snad všechno kvůli zátěži) a fakt nemam vrtuli nějakou v háji, nebo na tom nemam něco namotanýho.
To auto snad prostě nechce dosáhnout mety 300k km, kdy má slíbeno, že půjde do ... (světa)

Edit: Tak mně to nedalo a šel jsem s baterkou ještě prozkoumat vrtuli. Žádný zvíře tam neni, vrtule vypadá ok, ale je před ní snad 10cm sněhu a ledu. Velký kusy zmrazků, který tam nalítaly, asi když jsem si dělal parkovací místo skrz odhrnutej sníh. Tak doufam, že to mohlo být timhle.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator