Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Prokluzování spojky
Tony_Z
18.01.2019 12:16 - Re: Prokluzování spojky
99
autodiag napsal(a):
ano sadu ma...a co ted ?...bez zaruky,bez prace ,ale levne (resp levne do te doby nez se neco vysere) ..hlavne kazdej servis ceka az se objevi nekdo s vlastnim dilem v ruce


Tak určitě je lepší, když si ten, kdo dělá servis na voze, sežene to, co se mu osvěčilo. Bohužel jsou servisy, které si za díl naúčtují třeba i 200% až 400% skutečné ceny a lidé, kteří nevědí, tak tomu věří, že to je skutečná cena. Pak je ještě chválí, že si ani nevzali moc za práci (ještě aby, když si ji nechali 3x zaplatit v dílech).... Když to takto někdo dělá, tak je minimálně nekorektní.

Když jsem míval ZX a neměl možnost a ani znalost si něco udělat sám, povedlo se mi natankovat z klasické benzínky nějaký zasviněný benzín - v nádrži bylo mazlavé bahýnko. Servis, kam jsem ZX dal, dostal informaci o tom, že je zanešená nádrž a že je třeba vyčistit. Ale oni namachrovaní debílci si přece nenechali nic povídat od 19letého klučiny, kterej tomu nerozumí a jen tak něco plácá. Tak vyměnili palivový filtr, katalizátor, řádně to nacenili a předávali, že je auto hotové. Už při zkušební jízdě se auto chovalo totožně - škubalo, chvíli táhlo, chvíli ne.
Tak si to vzali zpět, tu nádrž nakonec vyčistili, ale nechali si zaplatit veškerou předchozí práci + 3x palivový filtr, naprosto zbytečně vyměněný katalizátor také. Neměl jsem tu sílu se s nimi tehdá nějak více přít. Ale jsou to fušeři, kteří podobné věci dělají dodnes. Nechápu, jak můžou ještě fungovat - zoufalí lidé, kteří tomu nerozumí věří těm jejich lžím.

Od té doby jsem měl auto v servisu už jen jednou v ofiko Citroenu. U Xantie od někud unikala LDS. Tak pánové vyměnily těsnění pod středovou přední koulí, že to je OK, že to zřejmě bylo ono (70Kč těsnění + 500Kč práce). Za dva dny jsem dojezdil, skutečné místo se zvětšilo - trubkohadice k posilovači. No byl jsem z ofiko servisu hooodně zklamaný.

Od té doby 11 let jsem v klasickém servisu nebyl. Pouze 2x u Jumepa, který je úplně jiná liga než ti rádoby servisáci. Jen jsem hrozná držgrešle, a později mě trápilo svědomí, že jsem Jumepovi nechal málo za práci...


Prostě až se začnou věci nazývat pravými jmény. Tedy "cena za práci" x "cena za díly". Servisy, které si vlastně na servisy jen hrajou, aby podojily lidi. A lidé si začnou ceny dobré práce vážit více, než ceny dílů... to bude paráda.

Vždy mě pobaví, když si někdo kupuje něco přes známého v autokelly s údajnou 40% slevou.... No taková sleva se vážně vyplatí, hlavně, když se kupuje díl, který je v kelly naceněný tak, že je i o 500% dražší než v jiných běžných obchodech. (jsou i výjimky, které nejsou předražené, je jich málo) Nicméně využití autokelly chápu ve chvíli, kdy je třeba mít něco druhý den ráno a není jiná možnost...

Doufáku, to je pěknej pešek. Mrzutá situace a blbá zkušenost.
Možná kdyby jsi nechal původní dvouhmotu, nejezdila by do dnes?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator