Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Auto táhne do strany
Myšoun
10.01.2019 11:25 - Re: Auto táhne do strany
99
Zbyňa napsal(a):
Takže, třmeny opravený, nic už nepřibržďuje. Vyměněný zadní silentbloky předních ramen a obutý úplně nový gumy. Auto jede pořád doprava.
Nicméně chová se to tak, že jedu rovně po dálnici s volantem lehce vytočeným doleva (cca 5° řekněme), když ho pustím, tak někdy začne zatáčet hned, jindy auto jede chvíli rovně, po pár vteřinách (možná v závislosti na přejetých nerovnostech) , se volant velmi pomalu srovná do středové polohy a auto jede doprava. Už jsem s tímto takto najel několik tisíc kilometrů a na předchozích gumách nebyly žádný známky toho, že by se nějak nepravidelně sjížděly.
Obecně při dálničních rychlostech je to chvílema pocit, jako jet za nárazovýho bočního větru, z ničeho nic to najednou takto změní směr jízdy a je potřeba to pořád řídit.
Nějaký tipy kam nasměrovat pozornost?

Dík,
Z.

Tvůj popis problému je naprosto přesně i můj a zatím jsem to vyřešil takto:
Nevím, zda jsem to už vyřešil, ale když už mi došla trpělivost se servisy, tak jsem si sám na rampě prostě přesně, resp. v rámci možnosti o stejný úhel pootočil závity šroubení na táhlech řízení a nejen že jsem měl volant naprosto rovně, ale k mému úžasu auto úplně přestalo tahat do strany. V podstatě nechápu, jak je to možné, ale je to tak. Vím, že jsem někdy někde četl názor, že pokud příčka volantu není rovně, tak má tendenci se do této polohy stáčet, tudíž tohle považuji za jediné racionální vysvětlení, by by mi to přišlo reálné spíše u elektrického posilovače a ne u hydraulického.
Nicméně vzhledem k tomu, že bych teď mohl mít geometrii rozhozenu, tak na ni ještě půjdu znovu, protože při poslední kontrole mi bylo řečeno, že pravé zadní kolo by potřebovalo upravit na táhle vymezování natočení, jelikož je prý mírně natočeno vlevo, což by logicky jako příčina taky mohlo být, ale táhlo vymezování vůle bylo totálně nepohyblivé, tudíž se bude muset buď rozhýbat nebo vyměnit.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator