Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Aditivace Eolys
Qwik
29.12.2018 18:29 - Re: Aditivace Eolys
99
Zdravím, potřeboval bych vědět, jaké množství aditiva je potřeba na jeden litr paliva.. Dle mých výpočtů, při těchto vstupních datech když máme: 5L aditiva na asi 140tis.Km, prům spotřebu 8L/100Km dle techničáku, mi vychází asi tak 0,446mL/1L aditiva. Proč to chci vědět? Při poslední technické prohlídce jsem sotva prošel, dle technika mi system FAPu nefunguje správně...
Při prohlídce FAPu a nádržky s aditivem jsem zjistil:
1. FAP je víceméně čistý, jen zakouřený od jemných sazí, po cernínu ani stopy - pár malých prasklin na voštině ve výstupní části..
2. Sondou jsem si prověřil prostupnost komůrek FAPu až po dno keramické vložky, jak v krajích částech tak i v centrální části.
3. Nádržka s aditivem je plná, odhadem minimálně 4L...= nevážil jsem ji ani nevyčerpával. Trochu mi vyteklo, je to taková hnědo zrzavá kapalina.
4. Zkoušel jsem připojit napětí na přívod k čerpadlu(jen lehké pulzy) => vyšla kapička aditiva = jak se již tady někdo zmínil okolo 6mm3.

5. Přívodní konektor k čerpadlu má pouze dva vodiče, a to jen napájení čerpadla!!! => Nádrž pravděpodobně neobsahuje snímání hladiny.
6. Na diagnostiku jsem zatím nebyl, jdu na ni v lednu...
7. Nemám proměřeny přívodní vodiče k jednotce, ještě proměřím, až najdu kde je jednotka aditivace... Přijal bych tipy, kde by mohla být, dle mého vozu.

( Napadá mne nouzové řešení.., přidávat aditivum ručně, dle množství natankovaného paliva, abych dočasně oddálil anabázi po servisech...)

Znovu se blíží technická a nechci se opět klepat, jestli projdu.

Děkuji za konstruktivní návrhy...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator