Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
crown
18.12.2018 21:41 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
Za?iato?n?k
Co poradí profíci se zkušenostmi s AM6?
C5II koupena na 205.000 km, po pár tisících hláška Gearbox faulty (jako řešení se ukázalo na pár minut vypnout motor), ale raději jsem nechal vyměnit olej v KAPS Kojetín. Působili na mě jako profíci. Doporučili výplach na 2x. Olej byl prý OK, červený, bez spálenin. Dalších 60.000 km v pohodě, jen několikrát opět pád do nouz.režimu.

Na 270.000 další výměna v KAPS Brno, starý olej prý v pohodě, opět dvojitý výplach. Ale měl jsem z těch kluků dost neprofesionální pocit ("kolik toho oleje - ještě?" "no já nevim, to už by mohlo stačit..." – možná je to ale jen můj pocítek, kdoví). Jelikož ale znám svoje auto, okamžitě po odjezdu ze servisu slyším, že převodovka citelně přenáší vibrace do interiéru (v pásmu kolem 1800-1900 ot., a to bez ohledu na stupeň a rychlost auta). Tak se vracím, zkušební jízda, a prej že to tak při vyšších nájezdech už bejvá no...

Tak jsem si na to zvykl (vibrace byly jen mírné) a najel dalších 60.000 (bez zhoršení). Občas to zahlásí Gearbox faulty (cca jednou za 4000 km), tak na 3 minuty vypnu motor a po nastartování vše OK a jede se dál. Během těchto 60.000 jsem ale začal slyšet z převodovky (při rozjezdu a řazení 1->2) takové duté kovové zvuky. Ale pouze za studena, po zahřátí oleje je vše OK. Toto se začalo dost ozývat po té poslední výměně (možná to byl ale jen můj nezvyk), ale posledních 30.000 km celkem setrvalý stav, nezhoršuje se to. Řazení OK, bez kolísání otáček. Jen mám pocit, že je řazení za studena tvrdší než dřív, a to i v létě. Do ohřátí to řeším přepnutím na zimní režim.

Teď tam mám skoro 340.000 km a otázka s olejem zní: Měnit, či neměnit? … to otázka Auto je jinak cajk, poctivě udržuju (hromada věcí nových vč. V6 motoru), tak bych rád, aby ještě chvíli jezdilo.
Po zkušenostech z předchozí výměny a při pročítání tohoto vlákna mám ale fakt obavy, že další výměnu ta převodovka nepřežije. A vybavuje se mi staré počítačové pravidlo: „Dokud ten krám funguje, tak do toho nešourej“…

Jak byste rozhodli vy, kteří máte s AM6 zkušenost?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator