Xantiak
|
16.11.2018 19:04 -
Re: Kolísání napětí.
|
|

|
autodiag napsal(a): co radit cloveku ktery umi vzit do ruky multimetr,oscilloskop a diagnostiku ale nezna zaklady automotive elektra,nezna funkci alternatoru,nevi co je to BSI ,BEC BHI a plete si je navzajem ???
co rict nato kdyz alternator nedobiji ??? za me je to odpoved vymeni alternator,pokud ma odpoved fundovanejsi rad se ji poucim...
ja mumim take vzit do ruky zednickou lzici a lopatu,ale co s tim dal ??
tod k radam jakkoli dobre myslenym a myslim te je lepsi se priste vysrat nekomu cokoli radit ,radeji mlcet jako vetsina a jen sat informace (pro me obavam se nepodstatne)
Dotkl jsem se Tě nějak? Pač umí kolem sebe jen kopat, ale jasně odpovědět na mou jasnou otázku nedovede.
Nevím z čeho jsi usoudil, e nevím co je BHI, BSI a jetě doplním, e jsi mi zapomněl vytřít zrak s BSM a ECU!!
Jednotky si nepletu nevím jak jsi na to přiel od začátku mluvím pouze o jednotce BSI. O BHI nepadla ani zmínka.
A představ si vechny tyto jednotky znám a vím co mají na starosti i jak mezi sebou komunikují a kde jsou přesně ve voze umístěny.
Ano BEC jednotku jsem neznal a je pro mě překvapením a i to umím přiznat o její existenci i funkci jsem neměl ani páru a rád jsem se o ní něco dověděl.
A představ si, e vím i jak přesně funguje alternátor, dokonce jsem dělal i repas výměny loisek, stíracích krouků a uhlíku, ale bohuel jen starí alternátory, které byly buzené přímo z přístrojové desky. Jeliko nové alternátory pouívají mimo jiné (snímání otáček, zatíení, atd) i datovou komunikaci, tak se domnívám jeliko nemám schéma elektriky k vozu, e vodič od buzení vede do BSI jednotky, která krom vnitřního vybavení má na starosti i onu komunikaci s altíkem, to nevím a pokud ty ano, tak jsi mi třeba mohl napsat jasnou odpověď, e ano vodič od altíku končí v BSI, která ho ovládá. Nebo třeba i to kdy se odpojí buzení u těchto alternátorů, tak alternátor jede v nouzovém reimu a dává napětí právě oněch 13,8-14V jak se děje u mě. Pokud ty samozřejmě tuto informaci má. Při diagnostice, kde je problém by to pomohlo.
Je to jako by jsi mi řekl kdy mi nejde počítač a vyměním počítač. To e ten počítač obsahuje spoustu komponent by můe být jedna vadná a jak zjistit která to je, krom vyměňování dílu za dílem. Výměna PC třeba 20 tisíc, výměna vadného zdroje 1000. To stejné s altíkem, pokud budu vědět, e je chyba právě v něm a ne v tom co ho ovládá, tak rada vyměň altík je dobrá pro vyměňovače dílů. Pač se v něm dá vyměnit jen třeba diodový můstek nebo třeba regulátor a jede se dál s původním, rozdíl v ceně opravy docela znatelný. Nejsem etřílek, ale taky nevyhazuju peníze do kanálu.
A k radám jakkoliv dobře myleným. Ano pokud jsou rady takového stylu pokazilo se mi auto, tak vyměň auto, tak naprosto souhlasím s Tebou, e je lepí nic nepsat. Tyhle rady aspoň pro mě jsou k ničemu. |
| |
| |