Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna motorového oleje
vilous
12.08.2018 09:01 - Re: Výměna motorového oleje
99
Byl jsem si na 111% jistý, že se někdo ozve, abych si to nastudoval. Bylo to rychlejší než jsem čekal. Opravdu prosím nebrat osobně.
Já nic studovat nechci. Já mám auto na ježdění a ne na studování, na to jsou odborníci. Souhlasím s minulým příspěvkem, že i ti mohou být bídní, ale statisticky vždy o řád lepší než amatéři. Oleje mají desítky měřitelných parametrů, ale kromě pár ani gigantické firmy nejsou schopné říci, zda daný parametr něco ovlivní. Proč bych to měl studovat? Oleje jsou čím dál dražší a složitější aby hůř mazaly. To není vtip, tlak na spotřebu, emise, tisíc předpisů... nutí výrobce aut snižovat tření třeba o jedno promile a tím i horší mazací schopnosti.
No a když to zobecním, proč bych měl při výměně okna studovat výrobní postupy různých skláren, při opotřebovaných sedadlech studovat chovy krav v daných zemích...
Opakuji - mám auto na ježdění a ne na studování a když mám problém, tak to dám více znalým lidem. Je to obecný trend, který těší našich pár fachmanů a servisy všech úrovní. Na ministerstvu dopravy někdo myslel (což je vzácné) a od podzimu nebudeme muset mít žárovky a pojistky. Pochopili, že xenon nebo LED si nikdo nevymění a za tmy a deště na silnici už vůbec ne.
Psal jsem, že tento web čtu léta celý. A letos vidím ohromnou změnu. Dříve byly 3 dotazy denně na výměnu rozvodů, jak vyměnit klikovku… Prostě složité operace. A letos utrum. Lidi pochopili, že si už nic neudělají. Když to přeženu, tak za pár let budou tato fóra o barvě koberečků, nic jiného amatér nezmákne. No a olej do toho patří, kdo by se na to...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator