Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
jruze
23.05.2018 21:16 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
U??vate?
ret33 napsal(a):
HDM byl u auta poprvé aplikován v roce 1931, v USA je standardem od 50 let. Převodovka z diplomky je starší než AM6, ale principielně je to podobné. Pro orientační určení, kdy je vhodné olej vyměnit to stačí.

Olej od PSA považuji za předražený, nevyrábí ho ani si ho nevyvíjeli. Vyvinul ho někdo na základě objednávky výrobce převodovky. Tvrzení PSA o doživotnosti náplně považuji za vyloženě neseriozní.

Naopak chápu zájem automobilek vyrábět auta, která se po záruce rozpadnou. Jejich zákazníkům je to jedno, protože si auto nechaj maximálně 4 roky a pak si koupí jiné. Provozovatelé ojetin je nezajímaj, z těch žádné peníze nemají.


Mᚠpravdu automobilky jen zadají požadavek a výrobce použije komponenty, materiály atd... u olejů také.
Nechceš mi tvrdit že materiály jsou u všech komponentů stejné a už se to týká převodovek,brzd,náplní atd... v euro 4. 5. 6. a u všech značek aut ? Upravují to proto aby to nebylo použitelné z jedné normy na druhou =,, když nás někdo donutil investovat do změn, tak to někdo musí zaplatit a aby to nešlo ojebat původním tak tam něco přidáme aby se jim to vysralo" - jejich přístup k věci. ( třeba u klimatizací - staré chladivo jde použít do novejch - tam jsou omezeni funkčností a tak staré zdražují na úroveň těch novejch = staré z 0,80,- na +- 2,- nové 8,- další zdražení bude bude vzápětí ) Někdo to zaplatit musí a aby to šlo lehčeji tak zakážou prodej starších.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator