Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: zpětná zrcátka - C5 III
RimmerCZ
09.05.2018 21:54 - Re: zpětná zrcátka - C5 III
U??vate?
Takze abych to nejak uzavrel. V zrcatku nic neni polamane ci rozbite. Presto se vikle. V servisu jsme to prohlizeli, a meli tam jinou C5 a ty zrcatka byly v podstate podobne volne, ne sice tak moc jak to moje prave, ale proste se to vikle. Takze tam nekde musi byt proste nejaka vule.

Doma jsem to rozebral komplet, vzal si ten modul s motorkama na ponk a zacal koumat. Ty prevody nemaji absolutne zadnou vuli, taktez ty kulove cepy. Vuli ma stredove uchyceni, ktere je tam nacvakle. Sice to vubec nevypada, ze by tam nejaka byla, ale jelikoz je tam kratka vzdalenost, ktera se na celem zrcatku znasobi, tak na krajich toho kulateho drzaku zrcatka staci 1mm a zrcatko pak klidne lita 2-3mm na jednu stranu a dalsi na druhou stranu.

Vypodlozil jsem kouskem ABS plastu (bordel z 3D tiskarny - tzv. brim), tloustky cca 0.3mm ten stredovy bod, aby to tam bylo proste vic natesno. Asi pujde pouzit treba tenky hlinikovy plech, nebo odstrizek z PET lahve atp. V podstate jsem to zkousel vypodlozit dokud to slo nacvaknou zpet. Rozebirani mi trvalo dlouho nez jsem prisel na to, jak ten hodni dil modulu oddelit od toho spodniho s motorkama. Nechtelo se mi za to nejak moc rvat. Na vycvaknuti toho stredu je potreba 2x mensi plochy sroubovak, kterym se to zespoda ty bocni packy toho stredu odchyli a pak to jde sundat.

Po sestaveni ma moje prave zrcatko mensi vuli, nez leve, ktere bylo relativne v pohode. Na zaver bych rekl, ze to proste nevymysleli asi moc dobre, ten mechanizmus uchyceni je proste takovy divny. Jeste udelam nekdy i leve, to uz bude prace na 15 minut. Ten modul s motorkama jde vysroubovat bez rozebirani celeho zrcatka a krytu, staci povolit ty 3x torx 10 srouby. Toz tak.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator