jruze
|
13.04.2018 23:35 -
Re: Z auta se stala modla, ikona, nepostradatelná věc ???
|
|

|
xantia.hd napsal(a): Nevím, náhradní věci, odkodnění, myslím, e na to ze zákona není nárok. Nechci to nijak rozvádět, to by kadý podnikatelský subjekt asi musel zaměstnávat jednoho právníka. Jen jetě zmíním jednu věc, kterou mi řekla kamarádka pracující v supermarketu a která mne dostala ... supermarket umoňuje vracet zboí do 14 dnů na tzv. "chybný výběr". Jediná podmínka je zboí v původním obalu, nepokozené, viditelně neopotřebené. nikdy by mne nenapadlo nakoupit vánoční či velikonoční dekorace, pak je po vánocích vrátit, "koupit" si na vánoce DVD přehrávač nebo TV a pak opět vrátit, po dovolené vrátit fotoaparát... A takového zboí je spousta, myslím, e u e-shopů budou také znát, kde jetě navíc musí vracet i potovné. U se bojím, a bude mít monost zákazník vrátit zcela bez sankce auto po 14-ti dnech na patný výběr   A bohuel toto se týká i zboí, tedy i ND, kdy zákazník učinil objednávku mimo provozovnu, tel, mailem a má monost tedy zboí bez udání důvodu vrátit do 14-ti dnů.
Zajeď si do Alzy - stačí ti kapitál na pořízení a potom můe vracet a měnit za aktuáně potřebné zboí co bude krátkobobě potřebovat - bude potřebovat třeba ofotit a zkopírovat něco tak si ,,půjčí" kopírku,tiskárnu, potom to bude pořebovat zalaminovat atd... a pořád dokola a a tě to omrzí tak si to nechá od nich pojistit a buď s tím křápne o zem , nebo se to ztratí , oni ti vrátí peníze a a si na to zvykne pojede někam do servisu (třeba) a to co jsi si tak hezky vyzkouel jinde začne praktikovat vude - takovej je dnes bohuel svět ale běda kdyby někdo to samé chtel pratikovat v opačném případě .
No mně odeel kompresor-koupil jsem jiný - nenapadlo mne si odskouet regulátor tlaku - nael jsem na netu co potřebuji- objednal(stylem pane potřebuji to a to ale nevím přesně jak se to jmenuje - potřebuji aby to dělalo toto ... - pán vymyslel čím a jak nehradit protoe díl dlouhodobě nedostupný), proto jsem poděkoval a zaplatil. odelo mne ovládání vrat do dílny (je to v záruce) - zavolal - po půl dnu tu byl mimo soutě technik - neměl potřebný díl , domluvili jsme se jestli by mi nevadilo kdyby přijel pozdě večer po práci - přijel,přivezl díl,opravil a také dostal zaplaceno jako by nebylo v záruce (dostal zaplaceno za rychlost ,ochotu a jeho volnej čas)= to je můj přístup k problémům ne čekat dobu vyřízení záruky a jestli výrobce uzná-neuzná |
| |
| |