Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: škrtící klapka přívodu vzduchu - čištění, nastavení
jruze
26.03.2018 02:05 - Re: škrtící klapka přívodu vzduchu - čištění, nastavení
U??vate?
cjeky napsal(a):
Teď nad tím tak přemýšlím. Při hledání na netu jsem narazil na hodně těchto elektrických klapek (nemyslím přímo tuhle, ale třeba Opel atd) a tam byl dost často problém že do těch převodů se dostal olej. Je možné že v té mé taky trochu je a jak jsem demontoval to sání, tak se olej v té elektronice přelil a proto to teď hází chybu.
Nemáte někdo obrázek jak to vypadá pod tím krytem převodovky té klapky??

EDIT 25.3 :
Tak klapka vyčištěna.Hezky kartáček na zuby, čistič na klapky a už se jelo. Koupeno nové těsnění nejen na sání,ale i pod klapku když už se sundavala.

Závady z ECU smazány. Auto jelo normálně. Při startu po nějakých 60km se ovšem rozsvítíl zase nápis "service" a nápis "engine management system faulty".Ve výpisech chyb byla stále klapka viz přiloha. Rozsvícení nápisu ale spíše přisuzuji druhé chybě, a to Poloha vačky P0021



eště to zkusím tedy jinak.
Je někdo prosím ochotný mi napsat jak udělat nastavení škrtící klapky po čištění??


Výdrž vyčištěné klapky = prodloužená životnost o 60Km , druhá chyba (kolem vaček) = hodnoty mimo toleranci = problém hodnot nastavení časování vaček (to ti řekl už mladej na dílně) - já tyto motory nedělám (jen jsem si přečetl hodnoty v diag(a F6 = nápověda,info o správných hodnotách) a dle info od mladýho(který to zdělil i tobě) se to prý klidně projeví až za (do 5000Km) po špatně nastavených (zajištěných) rozvodech(vačkovích kolech - a zajištění obou kol = to kolo musí zaskočit)= jen info kde vzniká problém né má zkušenost - nedělám tyto motory - údajně to ten variátor zlikviduje a ten ventil také.(nebo může)

Adaptace se provádí dle návodu(postupu v diag) na studeném motoru a postupuje se podle postupu v diag(pokud to někdo nezná) a pokud ji neprovedeš správně tak to rozšteluješ ještě víc.(tyto úkony většinou provádějí lidé znalí )

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator