Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 III
tomio
21.03.2018 10:35 - Re: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 III
99
Tak jsem se konečně dostal k tomu, že dáme do pořádku přední nápravu. Materiál nakoupen (Lemf, TRW,..), tak snad bude vše OK. Mechanik ale nemá zkušenosti s citroeny, tak bych měl pár dotazů.

- přelisování spodního silentbloku držáku těhlice (silent držák-rameno, pod "žabou"). Těžko se to bez přípravku dělá přímo na autě, takže to bude muset celé ven. Do držáku těhlice je upevněná pístnice...tam není žádný problém? Předpokládám, že když je auto zvednuté (odpojená baterka), tak hydraulika není pod tlakem a pístnice po odpojení z držáku žádnou neplechu dělat nebude.
Dále je nejspíš problém při zpětné montáži, protože auto bylo před nájezdem na zvedák ve zvýšené poloze a dočetl jsem se tady (s křížkem po funuse ), že ten silent se musí dotahovat v "jízdní poloze". Takže složit dokupi, postavit na kola, zapojit baterku, snížit pozici na jízdí, vše odpojit, zase zvednout a znovu dotáhout?

- výměna spodního uložení těhlice (žaba). I když jsem si toto nechal měnit před cca rokem a půl v citroenu, tak je v uložení vůle a předpokládám, že to nechám znovu vyměnit. Ta "žaba" je v těhlici nalisovaná? Žádný šroubový spoj tam vidět není. Jaký je postup výměny tohoto "kulového kloubu těhlice"? Jo, v citroenu tam dali SKF bratru za 2.500,-

bude se měnit i silentblok v rameni a zadní uložení ramene. Nakoupil jsem i nové šrouby, tak snad to půjde.

Je tam ještě něco, na co servisáka upozornit?

Děkuji za rady. Při nejhorším se asi budu muset domluvit s předsedou a udělat si výlet na Slovensko

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator