| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: dojmy z STK |  |
xantia.hd
|
01.03.2018 21:48 -
Re: dojmy z STK
|
|

|
To, e na STK fotí, vůbec nic neřeí, snad jen to, e tam to auto fyzicky musí být, ale zda ho tam dotlačím, či přivezu na podvalu, je lhostejné. Systém je o lidech a jejich poctivosti, to prostě ádným focením eliminovat nelze, to by se snad celý průběh kontroly musel natáčet na video a stejně by to nepomohlo. Mě osobně nejvíc vadí, e zřejmě v rámci statistik musí některá vozidla neprojít a určitě to nebudou ta spřízněných ... Take se vyhodí auto z STK na únik maziva z manety poloosy, kde je trochu mastnoty a dírka mení ne po pendlíku, kterou nelze pouhým okem vidět . Vyhodí se neastná starí paní, které nesvítí jedno brzdové světlo, přestoe jej před odjezdem na STK kontrolovala (mě se osobně stalo jednou to samé, nepřejte si slyet ten křik technika, kdy jsem mu řekl, e vozidlo je dnes po servisu, zkontrolované a árovka zřejmě praskla cestou, e ve po návratu na servis okamitě napravíme - STK na měsíc a za půl hodiny opakovačka) Pak vidím technika, jak si sám na linku zaváí auto zřejmě kamaráda, zadek je jak vánoční stromeček vlivem vadného ukostření , brzdové válce jen tak přefrčí a ejhle, u lepí známku na 2 roky .... Nebo přijede nějaký dvojkový Golf po řádném tuningu, kola mu lezou z bĺatníků, vzadu roura jak od kamen, e na lince není slyet vlastního slova, STK no problém.. A s pánem, který najezdí za rok 1500 km do lesa je vymeteno, e má na autě přední ochranný rám (který mu před 16 lety namontoval originál prodejce, bohuel v té době bez jakéhokoli zápisu do TP a několik STK to nikdy nikdo neřeil) A kdy se zeptáte hloučkujích se techniků, jak to vlastně s těmi rámy je, tak jeden řekne - neřeím, druhý neprojde ...Take metodika a znalosti ádné. Mě osobně se stalo, e technik mi lepil známku na měsíc kvůli nezapsanému rámu. take jsem mu řekl - jaký bude dalí postup - mám doklady od výrobce, změří se tedy nová délka vozu (jako by o něco lo, po montái taného zařízení také nikdo nemění délku vozu o přečnívající hák TZ), udělá se nějaký protokol o kontrole rámu a já s ním a doklady o rámu, homologací půjdu na evidenci vozidel rám zapsat. A víte co se stalo ? Ne by technik něco řeil ekrábnul měsíční známku a nalepil dvou roční a bylo vyřeeno. To jsem fakt čuměl .. To je to, co mě osobně nejvíc vadí, nedokái se smířit s faktem, e na STK jsou si vichni rovni a někdo je si rovnějí Kadému je měřeno jiným metrem a větinou jsou trestáni ti starostliví, poctiví, problematiky méně znalí, prostě ti ovčani |
| |
| |