Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Emise
Lisak33
05.01.2018 18:10 - Re: Emise
99
Včera jsem byl na emisích a ... přidám své polínko do diskuze. Mám RHR 100kw s FAP (2005) najeto jistých - auto jsem koupil s hromadou dokladů od technických atd. - 210tis.. Dle diagnostiky je FAP v dobré kondici, poslední rok probíhá regenerace v průměru po 1500km. Ovšem trochu mne strašil výrazný černý film v koncovce, na druhou stranu pokud jsem držel dvě minuty papírový kapesník přes výfuk (taková blbost mne napadla) zůstal zcela čistý. Jinak motor zcela OK.
Takže 1.pokus skončil vyhozením chyby o zkratu někde na oběhu, toto je prý chyba na snad všech C5, která se prostě neřeší. Dvě předešlý TK to nebyl problém a mne ani nenapadlo ji předem vymazat a doufat, že nenaskočí. Ale mělo. Takhle jsem marně protáčel mozkový závity, jak jí vůbec odstraním a pak si klekl a požádal o nový pokus. Musel jsem vypadat opravdu zkroušeně.
2. pokus - den předem tady byla kalamita, většinu jízd jsem dělal na dvojku po městě a dneska to cestou na emise jen taktak zahřál - CHYBA. Na tabuli vyskočily hrozný numera a technik musel poprskanou čočku diagnostiky kouřivosti. Po třetí to samé, to už jsem v dobrý konec přestal doufat. Ale poté auto chvíli potrápil a protáhl a na poslední pokus přidával plyn postupněji a ejhle byl jsem téměř na polovině požadovaného.
Na závěr, pro neznalé : je nutnost vymazat citroeňácký chyby- stálice a auto pořádně projet.
A znalých bych se rád zeptal na názor ohledně mého FAP. Je v keramickém ráji, protože koncovka je mastně černá a dokázala třikrát poprskat čočku diagnostiky na emisích. Nebo ne, protože diagnostika nevykazuje žádnou chybu a dlouhodobě píše dobrý stav filtru, dostatek aditiv a průměr recyklace poslední pěti cyklů cca 1500km.
Předem díky za vᚠnázor.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator