Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
HELLMUT
02.01.2018 19:10 - Re: Koupě Citroenu C5
U??vate?
paulix96 napsal(a):
Zdravím,

pohrávám si s myšlenkou pořízení C5 I Ph2. Inu, naftu nemusím a pokud to je možné, vyhýbám se jí. Osobně se mi nejvíce líbí 3.0 V6. V Laguně II byl tenhle motor poměrně spolehlivý, žravý, ale spolehlivý. Jak to vypadá u C5? Není příliš těžký na přední nápravu? A co jiné benzínové motory? Samozřejmě jsem si četl vlákno o motorech, ale víte jak... Případně uvítám i zkušenosti s provozem na prdy dinosaurů (LPG).

Jak je to s elektrikou? Měl jsem dvojkovou Lagunu, takže vím co to je špatná elektronika. Jak to je se spolehlivostí? Rád si hraju s elektrikou, takže si leccos opravím sám.

Hydraulika. Na svém Meganovi mám klasický podvozek, ale je to Coupé, takže je poměrně tvrdý. Líbí se mi alternativa ježdění na polštáři místo na prkénku. Sice mi to zase tolik nevadí, ale jezdím často přes Předlice v Ústí pod Labem a tam je to děravé jako čerstvá porce ementálu z Kauflandu. Je pravda, že je to spolehlivější než klasické podvozky?

Jak velký je kufr? Nejde mi o litry, ale spíše o to, jestli bych se v něm vyspal. Mám 2 metry, takže čím delší tím líp. Osobně bych více preferoval liftback, protože ten zadek je fakt pěkný. Ale netvrdím, že je to podmínkou, i kombík bych uvítal. Přeci jen se mi bude hodit praktičtější vůz. Na druhou stranu, oproti mému Coupé je praktický i kufr na kolečkách. Zvláště, když mám v kufru rezervu (LPG).

Audio. Docela důležité je pro mě audio a celková kvalita zvuku, případně odhlučnění. Jak na tom C5 je? Rád bych navigaci, ale že bych chtěl mít v kufru zesilovač se říct nedá. Vím, že byla i nějaká výbava, která zahrnuje JBL zesilovač a reproduktory.

Samozatmavovací vnitřní zpětné zrcátko. Má ho C5?

A v neposlední řadě samonatáčecí xenony. Jak moc jsou dobré? Zrovna tahle vychytávka mě docela láká.

Diagnostika. Jaký má PSA diagnostický nástroj? Mám sice Delphi, ale to je spíše takový kompromis.

Na konec asi cena. Myslíte, že je reálných nějakých 60-70 tisíc za vůz?

Díky!


Ahoj, mám 190 cm a v kombíku se vyspím celkem slušně, je potřeba vyhodit sedáky zadních sedadel aby tam byl prostor, protože když jsou jen vyklopené tak je tam cca 170 cm. Oni tam jsou jen zacvaknuté na takových kulatinkách,takže není potřeba nářadí ani nic šroubovat.Jen vyháknu,dám na přední sedačky a vzadu je letiště. Akorát to chce vyplnit tu díru na zemi od konce opěradla (které je sklopené ) a předními sedáky. Spal jsem tam už několikrát a nebyl problém,dva lidi se tam vyspí.Samozřejmě hotel je hotel
Ty natáčecí Xenony mám a zatím NO PROBLEM - baví mě to jak se v zatáčkách hýbou. Je to ale většinou jen ve výbavě exculsive a má to až C5 II. (od roku 2004 nebo 05? teď nevím) . Ty první C5 I. mají xenony co se nehýbou. Poznᚠto že mají takovou tu čočku/oko.
Podvozek ,to je kapitola sama pro sebe - prostě paráda i když staré Citroeny byli ještě lepší,teď už je to na mě tvrdý ale oproti klasickým tlumičům pořád nebe a dudy
S Hydraulikou většinou problémy nebývají. S elektro někdy ale v tom já nejsem ten pravý co by se měl vyjadřovat. Já zatím problém neměl.
Audio JBL tak nějak ujde, žádná hitparáda ale mě to stačí a ve srovnání s obyč. reproduktory to rozdíl je.
Navi je dobrá ani ne kvůli navi ale že ten display je velký,tak se tam vejde víc informací a nemusí člověk pořád přepínat zobrazení. Bez navi je taky dost problém přehrávat něco jiného než CD nebo rádio. Navi má vstup v kastlíku na video a tam je červený a bílý konektor na zvuk takže se tam dá píchnout mobil nebo Ipod.
Pak se ještě dá od někoho kdo ví jak na to dodělat kabel z rádia na konci s USB samicí,to snad jde i do rádia bez Navi .

Já zase benzíny nemusím a C5 je hlavně ropák,benzín se hledá špatně, 2.0i má jen 5 kvaltů což na dálnici musí být opruz ( Moje zkušenost s Xantií 1.8, C5 bude asi víc odhlučněná) ale 6 je prostě 6. a tu ten benzín nemá...
Najít 2.0 benzín s Xenony a JBL bude asi těžký oříšek...
3.0 benzín má myslím jen automat a ten 6 má... Automat já miluju,tím jsem tu vyhlášený
Takže když benzín tak ten 3.0 . Tam asi naopak dost často bude navi a JBL a xenony asi vždy. Jenže to zase bude trochu papat a když budeš mít LPG , tak asi v kufru bude buď nádrž nebo rezerva a to zase znemožňuje to spaní...
Taky se tu píše že opravy toho 3.0 jsou náročnější na peněženku a třeba výfuk je prý dost drahý.
Ale když je opice,musí být i na banány
Samozatmavovací vnitřní zrcátko to mají asi všechny C5 ale já jsem asi lojza ale nikdy jsem si pořádně nevšimnul jak to funguje. Nicméně mě nic neoslňuje

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator