Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
Ferro
23.12.2017 21:38 - Re: LPG a C5
Za?iato?n?k
Zdravím kolegy C 5kaře a šetřílky s LPG zvl᚝. Chci se v tomto předvánočním čase podělit o zkušenost, kterou jsem právě udělal.

Auto vypovědělo službu, následoval odtah a diagnostika, která ukázala zkrat palivového čerpadla a vstřikovacích ventilů na kostru. Závadu autoelektrikář odstranil, ale pár dní na to se začal motor hádat. Po normálním startu za pár minut nepravidelný chod na 2 a 3 válce. Po začátku pomohlo vypnutí a opětovné nastartování, ale závada progradovala se zahřátím motoru. Návštěva u autoelektrikáře, kde zjištěn nepravidelný zážeh na 2. a 3. válci. Hypotéza - svíčky. Vzhledem k tomu, že před 25.000 namontovány speciály NGK LPG LL 7 s deklarovanou životností 60.000 km a cenou 405,-/kus jsem jen zalapal po dechu. Svíčky vyměněny za BOSCH - FR 8 SC+ a ono ejhle... Auto jede, necuká, chod motoru pravidelný, prostě konečně vánoční i jízdní pohoda.

Resumé - speciál NGK LPG LL 7 s iridiovou elektrodou je podle mne jen neskutečně předražený a deklarovanou životností navoněný šit, se zcela průměrnými vlastnostmi. Jestli mám po 20.000 měnit svíčky za 100,- nebo za 400,- je levnější varianta jasná volba. 4násobně vyšší cena bohužel není sebemenší zárukou jakosti ani mé spokojenosti. Ba právě naopak!! Zkušenost mi říká, že čím levnější, tím menší očekávání a v podstatě žádné zklamání. Výměna mne nezruinuje, ani psychicky nerozhodí. Když výrobek odvede nad očekávání více - o to větší radost a uspokojení. Proč tedy kupovat drahou a možná (v mém případě?) pajcovanou značku??

Přeji všem klubákům klidné a spokojené prožití Vánoc, veselého Silvestra a po celý příští rok beznehodovou a bezproblémovou jízdu.
Tak a nám to pěkně jezdí a naše vozíky jsou jen

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator