Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Problémy s topením v C5 II - klapky
jruze
22.11.2017 07:08 - Re: Problémy s topením v C5 II - klapky
U??vate?
Mikra napsal(a):
Teď jsem z toho jelen. Podle čeho se teda řídí teplota v autě, když jsou teplotní čidla nefunkční? Co by to bylo za automatiku, kdyby se klapky hýbaly jen podle nastavení potenciometru? Myslel jsem, že si to automatika hlídá právě podle informací z teplotního čidla.


Asi stejně jako x7 - ano když se zastaví ta turbínka tak je ten termistor k H... protože by netopilo žádné auto(byly by ty informace hodně zkreslené a pomalé) a že jsou z 90% KO(v blízkosti sondy jsou rozvody vzduchu a ty vytvoří pod přístrojovkou teplo a žádné proudění vzduchu) a v té přístrojovce je takové teplo že by měl nasobě jinovatku protože pokud přes něj neproudí vzduch a není to jediný zdroj informace.(samozřejmě vím že je tam termistor ale pokud přes sondu neproudí vzduch a na přístrojovku svítí sluníčko tak si asi všichni dovedou představit teplotu přístrojovky a hodnoty co toto čidlo posílá a než to ochladí snímač tak zamrzneš a obráceně než se přístrojovka ohřeje tak tě to upeče)

V diagnostice vidíš teplotu výparníku proč? Za jak dlouho vymění ventilátor objem vzduchu v kabině? (teplota vháněného vzduchu je přímo úměrná teplotě v interiéru )

Teorie a praxe jsou dvě rozdílné věci - je to počítač a vyzkoušej - zamraz venkovní čidlo (třeba CO hasičákem) a sleduj reakci ventilátoru a teploty výparníku(nebo obrácene ho nahřej fenem) uvidíš že se bude měnit teplota výparníku a intenzita množství vháněného vzduchu - proč když sonda má nějakou konstantní teplotu - snímač osvitu mění jen směr vzduchu, počítač předpokládá že teplota vháněného vzduchu se rovná teplotě interiéru sonda vlhkosti sice podává kontrolní údaj ale jen kontrolní. Teoreticky má pravdu Jumep ale bylo by to strašně pomalé a kolísaly by teploty a v případě nefunkčnosti turbínky (hodně častá závada) by se ti asi moc dobře necestovalo - stačilo by jakékoli smítko na termistoru a ....)

A ječtě jedna otázečka proč když ukazuje venkovní teploměr nesmysl(třeba v chladnu že je venku horko) se spustí klima a netopí to když je informace z termistoru(sondy vlhkosti) že je v interiéru zima ? - nemělo by to topit?
už toho necháme než se zase ztrhne nějaká ....

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator