Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna kulového čepu
Mikra
19.11.2017 17:11 - Re: Výměna kulového čepu
99
miskod napsal(a):
Ved jasne. Lenze ako ho z tade dostat ked je tehlica volna. Bojim sa do toho zapriet nech tam nieco neposeriem. Predstavujem si to tak ze navarim kus zavitovky nasuniem do namontovaneho ramena a potom sa spokojne zapriem silou. Alebo mozem do toho sekacom a kladivom mlatit alebo sa zapriet silou aj ked je to bez ramena?

Mᚠtam poloosu, mᚠtam spojovačku. Přivaž to drátem, aby se poloosa nevytáhla a povol kulák. Ale na sekáč raději zapomeň. Jestli si usekᚠty zářezy, mᚠvyděláno. Je na to speciální klíč a chce to většinou hodně dlouhou páku (klidně 2 metry) a pár ran kladivem. Jenže když jsi odřízl závit, tak ti ten klíč nebude dost dobře držet a můžeš si ty zářezy taky strhat. Potom by pomohlo jedině zahřátí autogenem, když to teda nepůjde povolit lehce, což se asi moc často nestává.
Klíč jsem si udělal sám ze starýho pístku z předního brzdiče. Musí se to zakalit, jinak ty zoubky nevydrží.
EDIT:
Ještě dodám, že nikdo nevyšroubovává kulák z těhlice s nasazeným ramenem. Ten klíč by tam nešel nasadit, rameno by překáželo. Jen se ten klíč má přitáhnout maticí z kuláku, aby nemohl spadnout. Tohle budeš muset zajistit nějakou truhlářskou svěrkou. Ale napřed si sežeň ten klíč a nepokoušej sekáč.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator