Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ventilátor chladiče (Sahara)
Jarduk
29.05.2017 15:12 - Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
Za?iato?n?k
O víkendu jsem s jruze taky zrovna řešil, že se mi zas přestal hýbat ventilátor. Roztočí se, vypne, roztočí se, vypne. Když ho držim rukou, snaží se roztáčet tak sekundu a vypne.
Když sundam vrtuli, roztočí se v pohodě, během chvíle přejde na vyšší otáčky. Ale jakmile se zatíží momentem, tak má snahu jen asi vteřinu točit. Zkoušel jsem axiální vůle a tam je to ok, i při popotaženým rotoru mi to začne točit. Jen prostě nedá prvotní zátěž při roztáčení. Nestalo se už tohle někomu?
Já zkoušel jen naměřit různě napětí na přívodech a tlustý kabely mají pořád 12V. Slabší kabely mají cca 12V (jeden víc, jeden méně), třetí zem. Teď se pokoušim někde sehnat náhradní saharu na test, abych zjistil, zda je v háji ona nebo něco před saharou.
Edit: Tak to vypadá, že jedinej rozdíl je, že bez vrtule to nesníží otáčky na nulu, takže se po několika brnkuntích dostane motor na takový otáčky, že se tam asi něco sepne a pak už to drží ty vysoký otáčky. Ale i bez vrtule to jen drká pravidelně jednou tak za 5s do motoru, aby se rozjel. Jak nějaká proudová ochrana... Ještě mi napadlo, že jsem si nechával nedávno přehrát sw, tak jestli třeba ten novější nepracuje jinak s vrtulí než ten starej.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator