| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: dojmy z STK |  |
xantia.hd
|
22.05.2017 22:17 -
Re: dojmy z STK
|
|

|
Tak jsem absolvoval emise s Xantií RHZ. Jeliko má v koichu u přes 300, nastal problém. Přeběhové otáčky u tohoto motoru 5200-5400, motor prostě víc ne 5000 nedal. Měření emisí mi přijde trochu jako akárna. Jeliko tam byl kluk, kterého trochu znám, tak přepsal ručně v datalistu emisní stanice otáčky na 4900 a prolo. Schválně jsem se ptal jinde, jak by to bylo - emisemi bych neproel, prostě přeběhové otáčky nebyly dosaeny. Dalí emise byly s Renaultem F9Q, kde mu vyběhl datalist na přeběhové otáčky 4600. Nějak se mu to nezdálo, tak přiskočil k druhé emisní maině, od stejného výrobce a tam nael 5100. Otáčky přepsal na vyí hodnotu. A v těchto otáčkách měřil asi 10x, protoe to buď nepodrel dostatečně dlouho nebo nebyla splněna rychlost růstu otáček. A na můj dotaz, jak je moné, e se datalisty stejného motoru v mainách lií - odpověď - jsou tam blbiny Co jsem tím chtěl říci : Stále si na emisích technici mohou dělat co chtějí, jaký smysl má, e maina vyhodí nějaký datalist, který lze ručně stejně upravit ? A vrcholem bylo auto, které se přes OBD nespojilo - prolo a v protokolu napsáno : Nemá OBD |
| |
| |