Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spojka / C5 III
tomio
16.03.2017 12:39 - Re: Spojka / C5 III
99
Nazdar všichni. Na podzim měněna spojka a setrvák (setrvák origo z distribuce PSA, spojková sada Valeo). Hned po výměně jsem připomínkoval tuhý chod spojkového pedálu (mechanik poradil chvilku jezdit, spojka si sedne). Spojka si sedla, ale tuhý pedál je pořád.

Někdy při rozjezdu do kopce auto dokáže trošku zavibrovat. Když se rozjíždím s mírně povoleným spojkovým pedálem(v pozici, kdy začně spojka zabírat), tak je to v pohodě, ale když mám pedál v cca půlce chodu tak zvykne drncnout. Razantní rozjezd s "plným" plynem v pohodě, bez vibrace. Naučil jsem se rozjíždět tak, aby to nevybrovalo, ale ideální to není. Nevím, jestli tohle nemůže být i otázka uvolněných spodních silentbloků ramen na přední nápravě, popř. poloosy, která má vůle a budu ji měnit.

Poslední dobou si všímám, že spojkový pedál po uvolnění někdy ještě trošku skočí nahoru - opravdu kousek. Pustím spojku, nohu mám nad pedálem a cítím, že ten pedál se vrátí do horní polohy trochu později (jedná se o chod pedálu v rozmezí max 0,5cm).

Chystám se na výměnu pravé poloosy a říkám si, že je vhodný čas udělat "revizi" té spojky. Mechanik souhlasil, že se na to jukne. Na co ho upozornit, čím by to mohlo být?

Tuhý pedál - špatně, nebo vůbec promazané ložisko, odvzdušnění hydrauliky spojky?
Občas vibrace při rozjezdu - může být problém ve vidličce? Tu jsme minule neměnili, prý byla OK
Chod spojkového pedálu - odvzdušnění, spojkový váleček? Budu měnit pylový filtr, tak zkontroluju chod pedálu, jestli někde mechanicky nemůže drhnout. Vrací ho zpět nahoru ještě nějaká pomocná pružinka, nebo to je vše řešené hydraulickým ovládáním?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator