Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Péče o exteriér auta
spacekj
15.03.2017 06:58 - Re: Péče o exteriér auta
99
Už mám pár letou zkušenost s detailingem a renovací laku a shrnul bych to asi nějak takhle. "Leštěnka", nebo spíš leštící pasty není problém použít na jakékoliv barvě (nejsou speciální podle odstínů). Chce to použít právě leštičku, rukou to prostě nejde, a to vůbec. Pasta se nezahřeje a nemá správnou ani teplotu, ani rychlost pohybu po laku (otáčky leštičky). Z podobného důvodu nejde ani použít vrtačka, či úhlová bruska (nedrží konstantní rychlost při zatížení). Člověk musí počítat, že pořádná péče o auto je na dýl jak jeden den. Ale stojí to za to.

Shrnout by to šlo do bodů:
-Ruční mytí metodou dvou kýblů. Jeden se šamponem, druhý čistá voda na vyprání rukavice (aby se nešpinila ta se šamponem)
-Oplach od šamponu
-Clay. Je to taková plastelínová hmota, který vytahá z laku mikročástice bordelu a bordel, co nejde rukavicí např. asfalt a zbytky poletující rzi (na to se dá použít i chem. čistič přímo na asfalt a rez aby se clay zbytečně nešpinil moc).
-Znovu oplach a sušení mikrovláknem (za jelenici by člověk zasloužil přes prsty).
-Na řadu příchází samotná renovace a ta se odvíjí od míry poškození laku. Já používám pasty od Menzerny a kotouče 3M, Leštička DoDo Juice SpinDoctor 2. Technika je věc, kterou se člověk musí naučit, velice pomáhají YouTube videa. Leštění může být 1-3 fázové, při velkých defektech i jemný smirek před samotným leštěním.
-Po leštění by se mělo auto odmastit za pomoci Isopropylalkoholu
-Nanesení přípravku pod vosk (zlepšuje návaznost lak-vosk). Používám DoDo Juice Lime Prime (velice dobře hodnocený).
-Nakonec nanesení vosku. Zde může jít o organický (carnauba), který ale vydrží méně než plná syntetika (nemá tak pěkný odlesk). Jsou i kombinace. Organika vydrží tak 2 měsíce, syntetika i půl roku.

Asi takhle je to zjednodušené. Je to prostě dost práce, ale mně to pak dělá hroznou radost

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator