Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna motorového oleje
Mikra
17.02.2017 20:18 - Re: Výměna motorového oleje
99
Sice nevím, kolik ten proplach stojí a jestli se tím něco ušetří, když nová olejová náplň i filtrem stojí kolem 700,- Kč. Ale určitě nic nezkazíš, když místo proplachu budeš měnit olej častěji, třeba po 10k km.
Nový olej je vždy lepší než proplach. Obsahuje aditiva proti usazování karbonu. Ty aditiva ale rychle z oleje mizí, respektive snižuje se jejich účinnost. Osobně bych dal do motoru s neznámou historií nový olej a vyměnil ho alespoň na poprvé třeba po 2 - 3k km. Usazeniny by mohly být po těch kilometrech už rozpuštěný v oleji a motor by celou tu dobu běhal kvalitně namazaný. Hlavně ten olej nenechávat v motoru. Teď už je plný usazenin, aditiva vyčerpaný a nefunkční, hodí se akorát na topení v garáži.
Výplach motoru nějakou náhražkou na místo kvalitního oleje mi přijde stejný, jako bych si denně utíral zadek lopuchem a jednou za měsíc se rozšoupl a použil toaletní papír. Tu podrápanou zadel mi ta jedna luxusní kůra papírem nespraví.
A o zázračných rozpouštědlech ve vyplachovacích prostředcích si myslím svý. Věřím jim asi tak, jako věřím tomu intervalu výměny Long Life olejů.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator