Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 III
filipxec
16.02.2017 11:03 - Re: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 III
99
jumep: Díky za radu, zajedu na STK a nechám to prověřit na tech jejich vibrátorech. Protože lehounkou vuli tam je na nerovnostech slyset - velmi nezretelne, nutne absolutni ticho a soustredeni.

Jinak jsem byl na 3D geometrii. Auto je OK. Po 15 mesicich to konecne někdo udelal spravne. Dovolim si malou úvahu a rekapitulaci. Na zacatku bylo lupani při max rejdu a PP pneu sjeta zevnitř. Jeden servis neudelal nic, druhy vymenil kulovy cep. Zmizelo lupnuti. Pry udelali geo. Guma se stále sjizdela. Treti servis udelal geo. Výsledkem byl volant ke strane a lehke tahnuti doprava. Nyní geo znova a vypada to OK, volant rovne, auto uhne az po 300m. Zrejme to dela zadek, kde uz jeden odklon nejde o par minut dat do doporučeného rozpeti (zrejme opotrebeny silentblok).

Strasne je, ze v autorizovanem servisu citronu by vymenili dily na celem predku a rekli si za to 50 tisíc. A problém by to nevyresilo (zmizela by ta lehounka vule, pokud by to udelali dobře). Klicova je informace o utahovani v jizdni poloze. Uvedomil jsem si, ze tu předchozí geo delali na zvednutem aute za prahy. Nyní to měli zvednute v jizdni poloze na najezdech. Usoudil jsem, ze v tom je podstatny rozdil. Desny je, ze v autorizaku ani nic nemerili, jen rekli, ze delat geo nemá smysl.

K předchozím poznamkam ke kvalite aut: nemyslim si, ze by C5 X7 (druha generace, treti facelift) bylo horsi auto nez Xantia nebo C5 I. Xantosku jsem miloval a jeji požadavky na servis byly minimalni. Mc Pherson na Xantii a C5 I a II je méně choulostivy na kvalitu silnic, nez tomu je u C5 III, kde je Multilink. To je fakt, s nimz se musí zit. Stejne jako to, ze dobrych automechaniku je stejne malo jako dobrych zubaru nebo uredniku nebo hospodských,....atd....

Mam v umyslu autu vymenit silenty, tak dam vedet, jak to dopadlo. A hezke houpani

Mimochodem, shanim na Xantii Activu pravou zadni pistnici, Citroen je uz nedodava. Cislo dilu je 527244. Na tele pístnice je číslo 11. Prikladam fotku. Praskla ta tycka, co vede do ramene, prikladam foto.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator